Goodyear onderzoekt houding automobilisten autonome auto’s

Goodyear gaat onderzoeken of automobilisten bereid zijn de weg te delen met auto’s die zelfstandig door het verkeer kunnen rijden.

De fabrikant gaat het onderzoek uitvoeren samen met de London School of Economics and Political Science (LSE). Onderzoekers bij IHS Automotive hebben onlangs nog voorspeld dat tegen 2035 wereldwijd bijna 21 miljoen autonome voertuigen verkocht zullen zijn.

Voor het onderzoek gaan beide partijen in elf Europese landen de meningen verzamelen van diens inwoners over de komst van autonome auto’s. "Een belangrijke vraag voor het onderzoek van dit jaar is hoe de ongeschreven regels en het gedrag dat wij als automobilist vertonen, zich zullen manifesteren ten opzichte van zelfrijdende auto’s", aldus Dr. Chris Tennant, die het onderzoeksproject aan de LSE leidt. "En ook in welke mate zelfrijdende auto’s het gezonde verstand zullen moeten aanleren dat mensen gebruiken om te kunnen functioneren in dagelijkse rijomstandigheden."

Volgens LSE-onderzoek in 2015 bij automobilisten uit 15 Europese landen was 88 procent van de respondenten het erover eens dat er "ongeschreven regels" zijn die de interacties van automobilisten met voetgangers, fietsers en andere bestuurders op de weg bepalen: "Het is mogelijk dat bestuurders ‘misbruik’ zullen maken van het feit dat autonome auto’s strikt de verkeersregels volgen."

Goodyear en LSE zijn van plan om hun onderzoeksresultaten te publiceren in oktober 2016.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Goodyear onderzoekt houding automobilisten autonome auto’s - Automobielmanagement.nl

Goodyear onderzoekt houding automobilisten autonome auto’s

Goodyear gaat onderzoeken of automobilisten bereid zijn de weg te delen met auto’s die zelfstandig door het verkeer kunnen rijden.

De fabrikant gaat het onderzoek uitvoeren samen met de London School of Economics and Political Science (LSE). Onderzoekers bij IHS Automotive hebben onlangs nog voorspeld dat tegen 2035 wereldwijd bijna 21 miljoen autonome voertuigen verkocht zullen zijn.

Voor het onderzoek gaan beide partijen in elf Europese landen de meningen verzamelen van diens inwoners over de komst van autonome auto’s. "Een belangrijke vraag voor het onderzoek van dit jaar is hoe de ongeschreven regels en het gedrag dat wij als automobilist vertonen, zich zullen manifesteren ten opzichte van zelfrijdende auto’s", aldus Dr. Chris Tennant, die het onderzoeksproject aan de LSE leidt. "En ook in welke mate zelfrijdende auto’s het gezonde verstand zullen moeten aanleren dat mensen gebruiken om te kunnen functioneren in dagelijkse rijomstandigheden."

Volgens LSE-onderzoek in 2015 bij automobilisten uit 15 Europese landen was 88 procent van de respondenten het erover eens dat er "ongeschreven regels" zijn die de interacties van automobilisten met voetgangers, fietsers en andere bestuurders op de weg bepalen: "Het is mogelijk dat bestuurders ‘misbruik’ zullen maken van het feit dat autonome auto’s strikt de verkeersregels volgen."

Goodyear en LSE zijn van plan om hun onderzoeksresultaten te publiceren in oktober 2016.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding