Autopilot rijdt Amerikaan naar ’t ziekenhuis

Een 37-jarige Amerikaan, Joshua Neally, die tijdens het rijden ernstige hartproblemen kreeg, kwam dankzij de Autopilot van Tesla op tijd in het ziekenhuis.

Neally schakelde de Autopilot in toen hij opeens zware pijn op de borst kreeg. Hij slaagde er in het stuur elke paar minuten even zelf vast te houden omdat de Autopilot de auto anders automatisch aan de kant zou zetten. Voor de rest vertrouwde hij volledig op de software uit vrees dat hij zelf het bewustzijn zou verliezen en een ongeluk kreeg.

Uiteindelijk slaagde hij er in zelf de afrit van de highway naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis af te rijden. Hij is inmiddels volledig hersteld en zegt zelf: ‘’Ik zal niet zeggen dat de Autopilot mijn leven heeft gered maar het komt wel erg dicht in de buurt. Ik zeg ook niet dat de Autopilot perfect is, maar het zeker is veiligher en beter.” Neally’s relaas wordt in de Amerikaanse pers breed uitgemeten omdat het volgt op een eerdere dodelijke aanrijding met een Tesla die op Autopilot stond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autopilot rijdt Amerikaan naar ’t ziekenhuis - Automobielmanagement.nl

Autopilot rijdt Amerikaan naar ’t ziekenhuis

Een 37-jarige Amerikaan, Joshua Neally, die tijdens het rijden ernstige hartproblemen kreeg, kwam dankzij de Autopilot van Tesla op tijd in het ziekenhuis.

Neally schakelde de Autopilot in toen hij opeens zware pijn op de borst kreeg. Hij slaagde er in het stuur elke paar minuten even zelf vast te houden omdat de Autopilot de auto anders automatisch aan de kant zou zetten. Voor de rest vertrouwde hij volledig op de software uit vrees dat hij zelf het bewustzijn zou verliezen en een ongeluk kreeg.

Uiteindelijk slaagde hij er in zelf de afrit van de highway naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis af te rijden. Hij is inmiddels volledig hersteld en zegt zelf: ‘’Ik zal niet zeggen dat de Autopilot mijn leven heeft gered maar het komt wel erg dicht in de buurt. Ik zeg ook niet dat de Autopilot perfect is, maar het zeker is veiligher en beter.” Neally’s relaas wordt in de Amerikaanse pers breed uitgemeten omdat het volgt op een eerdere dodelijke aanrijding met een Tesla die op Autopilot stond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding