"Volvo Cars en Uber hebben een overeenkomst getekend om een gezamenlijk project op te richten dat nieuwe basis-voertuigen gaat ontwikkelen waarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden, tot aan volledig zelfstandig rijden, worden meegenomen. De voertuigen worden geproduceerd bij Volvo en dan gekocht door Uber,” aldus een verklaring. Uber en Volvo willen vervolgens hetzelfde voertuig gebruiken als basis voor de volgende fase van hun eigen projecten op dit gebied.

Topman Håkan Samuelsson van Volvo Cars: "Volvo is één van de meest vooruitstrevende en hedendaagse autofabrikanten ter wereld. Het is een wereldleider bij de ontwikkeling van actieve veiligheids- en autonoom rijden technologie en heeft een ongeëvenaarde geloofwaardigheid op het gebied van veiligheid. We zijn erg trots dat Uber, één van de leidende technologie bedrijven, ons als partner heeft gekozen. Deze overeenkomst plaatst Volvo in het hart van de huidige technologische revolutie in de autowereld.” De aankondiging komt in dezelfde week dat Ford heeft gezegd grootschalig met zelfrijdende auto’s aan de slag te gaan.