In samenwerking met vaste partner Startupbootcamp selecteert Athlon vijf start-ups uit alle aanmeldingen voor de ‘Dragons’ Den’, genoemd naar het gelijknamige televisieprogramma. De Dragons’ Den is een onderdeel van het mobiliteitscongres Rethinking Mobility ter ere van het 100 jarig bestaan van Athlon.

De startups krijgen hier de kans om zich te presenteren aan de mobiliteitstop in Nederland. Marchel Koops, Algemeen Directeur van Athlon Nederland: "Een relevante mobiliteitsoplossing luistert nauw: in korte tijd ontwikkelt deze markt zich razendsnel. Start-ups pitchen hier niet alleen de bedrijfsmatige haalbaarheid en de algemene innovatieve waarde, zoals bij andere pitches wellicht het geval is. Ze presenteren hun idee direct aan de kern van hun doelgroep: mobiliteitsexperts en mogelijke gebruikers van hun product. Zij kunnen de innovatie naar waarde inschatten. Zelfs als je de prijs niet wint, kan dit een springplank zijn om je idee de markt in te krijgen."

Niet alleen krijgt de winnaar een geldprijs, ook stelt Athlon haar kennis en ervaring in de markt beschikbaar. "Startups zijn de ruggengraat van innovatie, maar het ontbreekt hen vaak aan de mankracht en de budgetten om een markt te veranderen. Wij hebben dat wel, maar beschikken niet over de wendbaarheid van een start-up. Die kwaliteiten moeten we samenvoegen. Daarom stellen wij onze kennis en community open voor het beste idee om mobiliteit te verbeteren. Of dat nu is door een wagenpark te verduurzamen of door mobiliteit anders aan te bieden."

Startups die geïnteresseerd zijn om mee te doen kunnen zich kosteloos aanmelden op www.athlon.com/dragonsden .