De testritten met een elektrische Renault Zoe en Mitsubishi i-MiEV blijven voorlopig beperkt tot een kleine kantorenwijk in de stad-staat. De eerste weken blijft er ook nog een bestuurder aan boord om in te kunnen grijpen als er toch wat fout gaat. De regering van Singapore, die graag voorop wil lopen bij nieuwe technologische ontwikkelingen, heeft graag toestemming verleend voor deze eerste proef ter wereld met daadwerkelijke taxidiensten in autonoom rijdende voertuigen.

nuTonomy is daarmee Uber net een paar dagen te vlug af geweest. Die wereldwijd opererende taxiservice is inmiddels ook begonnen met een proef met zelfrijdende taxi’s in Pittsburgh. "Om je de waarheid te zeggen, denk ik dat Uber de Goliath hier is. We zullen moeten bewijzen dat onze technologie werkt en ook zo ver ontwikkeld wordt dat het geschikt is voor de markt. We durven er echter wel op te wedden dat Singapore het eerste land zal zijn waar zelfrijdende taxi’s op nationale schaal worden uitgerold" zegt Doug Parker, COO van nuTonomy.