Renault verwacht einde voor diesel

Renault verwacht dat de dieselversies van de meeste modellen op de Europese markt zullen verdwijnen. De auto’s zo aanpassen dat ze volledig aan de steeds strengere emissie-eisen zouden voldoen, is zo duur dat diesels dan uit de markt geprijsd worden.

Dat heeft Renault volgens persbureau Reuters vastgesteld tijdens een interne vergadering. Renault heeft decennia veel geïnvesteerd in dieselmotoren maar heeft dat nu al drastisch teruggedraaid, zou hoofd concurrentiezaken Thierry Bollore daar hebben uitgeroepen. "Hij vertelde ons dat Renault zich nu afvraagt of diesel wel zal overleven, iets waar hij zelfs begin dit jaar nog helemaal niet aan twijfelde," hebben twee aanwezigen het persbureau vertelt.

Renault maakt al geen dieselversies meer van haar kleinste modellen, zoals de Twingo, een maatregel die al van voor dieselgate stamt. De Franse autobouwer verwacht dat tegen 2020 ook middenklassers niet meer met een dieselmotor geleverd zullen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Old diesels never die…..they just fade away??

Geplaatst door: Joost op
Renault verwacht einde voor diesel - Automobielmanagement.nl

Renault verwacht einde voor diesel

Renault verwacht dat de dieselversies van de meeste modellen op de Europese markt zullen verdwijnen. De auto’s zo aanpassen dat ze volledig aan de steeds strengere emissie-eisen zouden voldoen, is zo duur dat diesels dan uit de markt geprijsd worden.

Dat heeft Renault volgens persbureau Reuters vastgesteld tijdens een interne vergadering. Renault heeft decennia veel geïnvesteerd in dieselmotoren maar heeft dat nu al drastisch teruggedraaid, zou hoofd concurrentiezaken Thierry Bollore daar hebben uitgeroepen. "Hij vertelde ons dat Renault zich nu afvraagt of diesel wel zal overleven, iets waar hij zelfs begin dit jaar nog helemaal niet aan twijfelde," hebben twee aanwezigen het persbureau vertelt.

Renault maakt al geen dieselversies meer van haar kleinste modellen, zoals de Twingo, een maatregel die al van voor dieselgate stamt. De Franse autobouwer verwacht dat tegen 2020 ook middenklassers niet meer met een dieselmotor geleverd zullen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Old diesels never die…..they just fade away??

Geplaatst door: Joost op