Audi werkt samen met Chinese techgiganten

Audi gaat nauw samenwerken met drie van de grootste techbedrijven in China: de online winkelgigant Alibaba, webbedrijf Baidu en media-, entertainment- en internetprovider Tencent. De partners gaan hun samenwerking verdiepen op gebieden als data analyse, internet-voertuig platformontwikkeling en intelligent stadsvervoer.

De vier bedrijven hebben een ‘memorandum of understanding’ getekend tijdens de Audi Brand Summit, een evenement in Shanghai waar Audi mediavertegenwoordigers, werknemers, dealers, klanten en gewoon maar ‘fans’ uitgenodigd.
"China is een belangrijke toonaangevende markt geworden voor digitale technologie. Baidu, Alibaba en Tencent zijn sterk innoverende bedrijven. We zijn vastbesloten met hun samen te werken rond de connected car van de toekomst,” zegt Joachim Wedler, president van Audi China.

Audi zelf heeft in Beijing al het grootste onderzoeks- en ontwikkelcentrum buiten Duitsland. Dat richt zich vooral op sleutel technologieën zoals de connected car, systemen voor autonoom rijden, auto’s op nieuwe energie en digitale services. Op al die terreinen kan de autobouwer nu gebruik gaan maken van de kennis en ervaring van de grootste technologische ondernemingen in China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi werkt samen met Chinese techgiganten - Automobielmanagement.nl

Audi werkt samen met Chinese techgiganten

Audi gaat nauw samenwerken met drie van de grootste techbedrijven in China: de online winkelgigant Alibaba, webbedrijf Baidu en media-, entertainment- en internetprovider Tencent. De partners gaan hun samenwerking verdiepen op gebieden als data analyse, internet-voertuig platformontwikkeling en intelligent stadsvervoer.

De vier bedrijven hebben een ‘memorandum of understanding’ getekend tijdens de Audi Brand Summit, een evenement in Shanghai waar Audi mediavertegenwoordigers, werknemers, dealers, klanten en gewoon maar ‘fans’ uitgenodigd.
"China is een belangrijke toonaangevende markt geworden voor digitale technologie. Baidu, Alibaba en Tencent zijn sterk innoverende bedrijven. We zijn vastbesloten met hun samen te werken rond de connected car van de toekomst,” zegt Joachim Wedler, president van Audi China.

Audi zelf heeft in Beijing al het grootste onderzoeks- en ontwikkelcentrum buiten Duitsland. Dat richt zich vooral op sleutel technologieën zoals de connected car, systemen voor autonoom rijden, auto’s op nieuwe energie en digitale services. Op al die terreinen kan de autobouwer nu gebruik gaan maken van de kennis en ervaring van de grootste technologische ondernemingen in China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding