De vier bedrijven hebben een ‘memorandum of understanding’ getekend tijdens de Audi Brand Summit, een evenement in Shanghai waar Audi mediavertegenwoordigers, werknemers, dealers, klanten en gewoon maar ‘fans’ uitgenodigd.
"China is een belangrijke toonaangevende markt geworden voor digitale technologie. Baidu, Alibaba en Tencent zijn sterk innoverende bedrijven. We zijn vastbesloten met hun samen te werken rond de connected car van de toekomst,” zegt Joachim Wedler, president van Audi China.

Audi zelf heeft in Beijing al het grootste onderzoeks- en ontwikkelcentrum buiten Duitsland. Dat richt zich vooral op sleutel technologieën zoals de connected car, systemen voor autonoom rijden, auto’s op nieuwe energie en digitale services. Op al die terreinen kan de autobouwer nu gebruik gaan maken van de kennis en ervaring van de grootste technologische ondernemingen in China.