Uber heeft echter al 12 nieuwe auto’s klaar staan om het project uit te breiden. Uber heeft twee jaar proef gedraaid en durft de auto’s nu in het verkeer in heel Pittsburgh los te laten.

Voorlopig kan alleen een beperkte groep klanten van de autonome taxi’s gebruik maken. Bovendien zitten er ook nog twee technici in om in de gaten te houden dat alles goed verloopt. Op den duur zal er nog maar één technicus aan boord zijn – ook al om aan de wettelijke vereisten te voldoen – maar Uber heeft niet gezegd wanneer dat staat te gebeuren. ‘’Ons doel is om de auto’s zonder interventie te laten rijden,” aldus een woordvoerder.

De auto’s zijn voorzien van zogenaamde ‘level 3′ autonomie. Dat wil zeggen dat rijden, sturen, remmen en de versnelling allemaal automatisch werken maar dat er wel een ‘mens’ aan boord is om zo nodig in te grijpen. De apparatuur omvat 20 camera’s, 7 lasers, drie meetinstrumenten en 360 graden radar.