Autonome C4’s rijden al 60.000 km

Vier Citroën C4 Picasso’s met autonome rijfuncties hebben inmiddels al 60.000 kilometer in ‘hands off mode’ afgelegd op de Europese wegen. Daarbij zat er wel steeds een technicus voorin om in geval van problemen in te kunnen grijpen.

PSA, het moederbedrijf van Citroën, is midden vorig jaar met de proefritten begonnen. Doel was om de systemen te testen in verschillende verkeerssituaties en eventuele gevaarlijke mankementen en problemen, zowel wat betreft de infrastructuur als de reactie op andere weggebruikers, in kaart te brengen. De ervaringen hebben geleid tot bijstellingen in de software ‘om de veiligheid van autonome voertuigen van de groep te verzekeren’. "Het systeem heeft zo een hoog niveau aan betrouwbaarheid in alle soorten situaties gekregen," laat PSA weten. Het Franse autobedrijf intensifieert ook het verdere onderzoekswerk naar autonoom rijden waarbij wordt samengewerkt met een reeks gerenommeerde instituten en universiteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autonome C4’s rijden al 60.000 km - Automobielmanagement.nl

Autonome C4’s rijden al 60.000 km

Vier Citroën C4 Picasso’s met autonome rijfuncties hebben inmiddels al 60.000 kilometer in ‘hands off mode’ afgelegd op de Europese wegen. Daarbij zat er wel steeds een technicus voorin om in geval van problemen in te kunnen grijpen.

PSA, het moederbedrijf van Citroën, is midden vorig jaar met de proefritten begonnen. Doel was om de systemen te testen in verschillende verkeerssituaties en eventuele gevaarlijke mankementen en problemen, zowel wat betreft de infrastructuur als de reactie op andere weggebruikers, in kaart te brengen. De ervaringen hebben geleid tot bijstellingen in de software ‘om de veiligheid van autonome voertuigen van de groep te verzekeren’. "Het systeem heeft zo een hoog niveau aan betrouwbaarheid in alle soorten situaties gekregen," laat PSA weten. Het Franse autobedrijf intensifieert ook het verdere onderzoekswerk naar autonoom rijden waarbij wordt samengewerkt met een reeks gerenommeerde instituten en universiteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding