"Dit biedt diensten waarmee ondernemingen en de klanten van Groupe PSA hun ‘connected’ auto’s zekerder, gerichter en productiever kunnen beheren," zegt de Franse autobouwer.

Vanaf volgend jaar hebben alle door PSA verkochte auto’s, inclusief de bestelwagens, via een programma Connect Fleet Management toegang tot het Masternaut Connect platform. De data van de auto’s worden in ‘real time’ aan het platform doorgegeven. Berijders en fleeteigenaren kunnen via de telematica diensten de kosten per kilometer optimaliseren, de veiligheid van de bestuurder verbeteren en de milieu-voetafdruk van hun vloot verminderen, somt PSA op. Gebruikers kunnen de technologie ook inzetten voor andere automerken. PSA heeft de laatste tijd al een aantal nieuwe partners op het gebied van mobiliteits- en aanpalende diensten binnen gehaald.