Ongeval met Tesla op Autopilot in Duitsland

Een Tesla met ingeschakelde Autopilot is vorige week op de autobahn A24 in Noord-Duitsland op een autobus gereden.

De buschauffeur wilde na een inhaalmanoeuvre weer naar de rechterbaan gaan en kwam daarbij om onbekende redenen in aanraking met de Tesla die zwaar beschadigd raakte.

Dat heeft de politie in Ratzeburg meegedeeld. Volgens de politie hield de bestuurder van de Tesla zich aan de voorschriften door zijn handen aan het stuur te houden. De vraag rijst echter wel waarom de Autopilot niet automatisch de rem heeft ingeschakeld om de aanrijding te voorkomen. "We hebben met onze klant gesproken, de Autopilot heeft zonder problemen gefunctioneerd en heeft ook niets met de aanrijding te maken," aldus een woordvoerster van Tesla. Een politiewoordvoerder wil die mededelingen echter niet bevestigen. "We zijn nog bezig met het onderzoek naar de oorzaak."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ongeval met Tesla op Autopilot in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Ongeval met Tesla op Autopilot in Duitsland

Een Tesla met ingeschakelde Autopilot is vorige week op de autobahn A24 in Noord-Duitsland op een autobus gereden.

De buschauffeur wilde na een inhaalmanoeuvre weer naar de rechterbaan gaan en kwam daarbij om onbekende redenen in aanraking met de Tesla die zwaar beschadigd raakte.

Dat heeft de politie in Ratzeburg meegedeeld. Volgens de politie hield de bestuurder van de Tesla zich aan de voorschriften door zijn handen aan het stuur te houden. De vraag rijst echter wel waarom de Autopilot niet automatisch de rem heeft ingeschakeld om de aanrijding te voorkomen. "We hebben met onze klant gesproken, de Autopilot heeft zonder problemen gefunctioneerd en heeft ook niets met de aanrijding te maken," aldus een woordvoerster van Tesla. Een politiewoordvoerder wil die mededelingen echter niet bevestigen. "We zijn nog bezig met het onderzoek naar de oorzaak."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding