Duitsers kraken Autopilot Tesla

De Autopilot van Tesla vormt een belangrijk gevaar voor het verkeer. Het systeem waarschuwt de bestuurder niet als zich een situatie voordoet die Autopilot niet aankan. Ook hebben de sensoren niet voldoende bereik tijdens inhaalmanoeuvres en functioneert het automatische remsysteem niet op een afdoende manier.

Dat staat in een kritisch rapport van het Duitse ministerie voor transport waar Der Spiegel de hand op heeft gelegd. Volgens het blad is minister Alexander Dobrindt op de hoogte van het rapport maar ziet hij voorshands nog geen reden om de Autopilot te verbieden. Dobrindt laat wel verdere testen uitvoeren.
Het systeem is ook in Duitsland in opspraak gekomen nadat een op Autopilot rijdende Tesla op de snelweg tegen een bus is gereden. Tesla stelt in een verklaring opnieuw dat het de kopers van een Model S uitgebreid wijst op de mogelijkheden maar ook beperkingen van het automatische rijsysteem. "Het gaat om een systeem dat de bestuurder ondersteunt bij het rijden, de automobilist moet zelf voortdurend zijn aandacht bij het verkeer houden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitsers kraken Autopilot Tesla - Automobielmanagement.nl

Duitsers kraken Autopilot Tesla

De Autopilot van Tesla vormt een belangrijk gevaar voor het verkeer. Het systeem waarschuwt de bestuurder niet als zich een situatie voordoet die Autopilot niet aankan. Ook hebben de sensoren niet voldoende bereik tijdens inhaalmanoeuvres en functioneert het automatische remsysteem niet op een afdoende manier.

Dat staat in een kritisch rapport van het Duitse ministerie voor transport waar Der Spiegel de hand op heeft gelegd. Volgens het blad is minister Alexander Dobrindt op de hoogte van het rapport maar ziet hij voorshands nog geen reden om de Autopilot te verbieden. Dobrindt laat wel verdere testen uitvoeren.
Het systeem is ook in Duitsland in opspraak gekomen nadat een op Autopilot rijdende Tesla op de snelweg tegen een bus is gereden. Tesla stelt in een verklaring opnieuw dat het de kopers van een Model S uitgebreid wijst op de mogelijkheden maar ook beperkingen van het automatische rijsysteem. "Het gaat om een systeem dat de bestuurder ondersteunt bij het rijden, de automobilist moet zelf voortdurend zijn aandacht bij het verkeer houden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding