De activiteiten vinden plaats in en rond Toyota Motor Engineering & Manufacturing China TMEC, een al in 2010 opgericht bedrijf dat de weg vrij moest maken voor de productie van auto’s voor de Chinese markt in China zelf. TMEC heeft zich sindsdien vooral bezig gehouden met auto’s die zijn uitgerust met Chinese hybride systemen.

Daarvoor zijn inmiddels ook twee bedrijven opgericht die de belangrijkste onderdelen produceren, waaronder hybride batterijen. Uiteindelijk leidden de ontwikkelingen tot de lancering in oktober vorig jaar van de Corolla Hybrid en de Levin Hybrid. Hiroji Onishi, Senior Managing Officer en CEO van Toyota China: "Wij hopen zo veel mogelijk plaatselijke ingenieurs en technici aan te trekken en meer auto’s te ontwikkelen die voldoen aan de wensen van onze klanten in China."