Het bedrijf stelt weggegevens beschikbaar voor zeventien routes in Frankrijk met een totale lengte van 1.500 kilometer. Het systeem biedt een nauwkeurige weergave van het wegennet met real-time informatie op niveau van rijstroken. Zo helpt het met de positionering, plaatsbepaling en routeberekening van zelfrijdende voertuigen. Dit draagt bij aan verbeterde veiligheid en efficiëntie.

Toonaangevende merken als Peugeot, Citroën en DS zijn onderdeel van de PSA Group. HERE maakt voor de levering van exacte rijstrookgegevens aan de PSA Group gebruik van LiDAR-technologie. Hiermee verzamelt men miljarden driedimensionale punten en creëert het modellen van wegoppervlakken, inclusief het aantal rijstroken en hun breedte. De technologie legt daarnaast belangrijke informatie vast, waaronder de hellingsgraad en kromming van de weg, rijstrookmarkeringen en objecten langs de weg zoals verkeersborden en hun betekenis.

Meer informatie over de bijdrage die de technologie van HERE levert aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s is te vinden op HERE 360.