Honda zou daarmee de tweede partner worden voor Waymo na Fiat Chrysler Automobiles dat al in mei een samenwerking met toen nog Google aankondigde.

Honda werkt al samen met andere tech-startups waaronder de Zuid-Aziatische rit-delen dienst Grab. De Japanse autobouwer zegt nu in overleg te zijn met Waymo over de mogelijke levering van auto’s. De onderhandelingen zijn ook van de kant van Waymo bevestigd. Dat bewijst eens te meer dat dergelijke allianties steeds meer in trek zijn bij beide zijden van het spectrum, de autofabrikanten en high-tech bedrijven die zich op de automarkt willen begeven.

Honda werkt zelf al enige tijd aan zelfrij-technieken maar wil dat kennelijk versnellen. "Voor Honda is het grote voordeel dat ze rechtstreeks toegang zouden krijgen tot de meest geavanceerde technologie op het gebied van autonoom rijden," denkt analist Jeremy Carlson van IHS Automotive.