Ralph Nader: “Te veel risico met zelfrijdende auto”

Grote tech-giganten nemen veel meer risico met zelfrijdende auto’s dan de autobouwers zelf. Het lukt de industrie niet eens om goede airbags te maken, laat staan zo iets ingewikkelds als een auto die autonoom kan rijden.

Ralph Nader: “Te veel risico met zelfrijdende auto”

Dat heeft Ralph Nader, kampioen voor de consumentenbelangen en voormalig presidentskandidaat in de Verenigde Staten, gezegd tijdens de show voor consumentenelektronica CES in Las Vegas. Volgens hem kunnen de tech-bedrijven als Apple en Google veel meer risico nemen ‘omdat ze miljarden subsidie hebben ontvangen.’ Hij voorspelt echter dat het nog wel dertig tot veertig jaar zal duren voordat autonome auto’s gemeengoed zullen worden. Hij raadde de auto-industrie daarom aan vooral realistisch te blijven en de klant geen valse voorspiegelingen te doen. "De autonome auto gaat levens redden, er is minder vervuiling, ouderen blijven langer mobiel. Dat is goed. Maar er zijn ook meer werklozen, de snelwegen in de VS hebben goede witte lijnen nodig. Is daar wel geld voor? Er is nu al voor vele miljarden achterstallig onderhoud aan de wegen. De auto’s kunnen worden gehackt. De verzekering moet worden geregeld, alle wetgeving die er al jaren ligt voor meer veiligheid op de weg moet eindelijk eens worden aangenomen."
Op dezelfde beurs heeft de technologiebaas van Toyota zich ook uitgesproken over de opkomst van autonoom rijden: het is erg ingewikkeld en ‘take things slowly’.

Reacties

Ik denk dat Ralph Nader groot gelijk heeft. Bij mijn auto geeft de afstandsradar regelmatig (tot nu toe onverklaarbare) foutmeldingen. Dat moet je bij autonoom niet hebben!

Geplaatst door: Wim Ruberg op
Ralph Nader: “Te veel risico met zelfrijdende auto” - Automobielmanagement.nl

Ralph Nader: “Te veel risico met zelfrijdende auto”

Grote tech-giganten nemen veel meer risico met zelfrijdende auto’s dan de autobouwers zelf. Het lukt de industrie niet eens om goede airbags te maken, laat staan zo iets ingewikkelds als een auto die autonoom kan rijden.

Ralph Nader: “Te veel risico met zelfrijdende auto”

Dat heeft Ralph Nader, kampioen voor de consumentenbelangen en voormalig presidentskandidaat in de Verenigde Staten, gezegd tijdens de show voor consumentenelektronica CES in Las Vegas. Volgens hem kunnen de tech-bedrijven als Apple en Google veel meer risico nemen ‘omdat ze miljarden subsidie hebben ontvangen.’ Hij voorspelt echter dat het nog wel dertig tot veertig jaar zal duren voordat autonome auto’s gemeengoed zullen worden. Hij raadde de auto-industrie daarom aan vooral realistisch te blijven en de klant geen valse voorspiegelingen te doen. "De autonome auto gaat levens redden, er is minder vervuiling, ouderen blijven langer mobiel. Dat is goed. Maar er zijn ook meer werklozen, de snelwegen in de VS hebben goede witte lijnen nodig. Is daar wel geld voor? Er is nu al voor vele miljarden achterstallig onderhoud aan de wegen. De auto’s kunnen worden gehackt. De verzekering moet worden geregeld, alle wetgeving die er al jaren ligt voor meer veiligheid op de weg moet eindelijk eens worden aangenomen."
Op dezelfde beurs heeft de technologiebaas van Toyota zich ook uitgesproken over de opkomst van autonoom rijden: het is erg ingewikkeld en ‘take things slowly’.

Reacties

Ik denk dat Ralph Nader groot gelijk heeft. Bij mijn auto geeft de afstandsradar regelmatig (tot nu toe onverklaarbare) foutmeldingen. Dat moet je bij autonoom niet hebben!

Geplaatst door: Wim Ruberg op