Moore, die eerder een boek schreef over elektrische vliegtuigjes, wordt directeur engineering bij Uber Elevate, de ‘divisie’ die zich met die vliegende auto’s bezig houdt. "Ik denk dat er geen bedrijf is dat een zó goede uitgangspositie heeft als Uber om van elektrische vliegende auto’s een realiteit te maken," zegt hij zelf.

Realiteit vliegende auto’s

"Uber Elevate heeft niet zo zeer tot doel om zelf dergelijke auto’s te bouwen maar wil een rol spelen als katalysator om het ecosysteem van deze opkomende industrie te versnellen," zegt Nikhil Goel, hoofd producten bij Uber in een toelichting. Uber heeft haar beleid en ideeën eerder toegelicht in een vorig najaar gepubliceerd witboek. Daarin wordt niet alleen de toekomst van vliegende auto’s beschreven maar is ook aangegeven welke barrières genomen moeten worden voordat dat realiteit kan worden. Uber droomt daarbij van voertuigen die verticaal kunnen opstijgen en landen, zodat de daken van woningen en gebouwen als vertrek- en aankomstpunt – of vetiports – en tegelijk als oplaadpunt kunnen dienen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding