Het geld is beschikbaar voor overheidsorganisaties en bedrijven die de helft van hun investeringen vergoed kunnen krijgen. Staatssecretaris voor transport John Haynes: "Voertuigen op waterstofcellen kunnen naast elektrische auto’s een essentiële rol spelen bij het terugdringen van schadelijke emissies. De beschikbaarheid van een vul-infrastructuur kan een belemmering vormen voor het omarmen van dit soort auto’s. Daarom bieden we steun om belangstellende partijen het vertrouwen te geven om in deze opkomende technologie te investeren en ons te helpen om onze ambitie om in 2040 emissievrije personen- en bestelauto’s te hebben te realiseren." Op dit moment zijn er op de Britse markt niet meer dan twee op waterstof rijdende auto’s verkrijgbaar, de Toyota Mirai en de ix35 van Hyundai.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding