Ford test bamboo voor auto-interieur (filmpje)

Bamboo is niet alleen het favoriete voer voor panda’s maar Ford probeert ook uit te vinden of het geschikt is als composiet materiaal voor auto-interieurs.

Ford denkt binnenkort sommige onderdelen te kunnen maken van een combinatie van bamboo en plastic wat een superhard materiaal oplevert. "Bamboo is verbazingwekkend. Het is sterk, flexibel, volstrekt recyclebaar en op grote schaal te vinden in China en veel andere delen van Azië. Het groeit bovendien in twee tot vijf jaar, dat is veel sneller dan de tientallen jaren die bomen nodig hebben om tot volle wasdom te komen," zegt Janet Yin, een onderzoeker op Fords Research & Engineering Centre in Nanjing.

Ford is samen met haar vaste toeleveranciers al enkele jaren bezig met het bamboo-onderzoek en hoopt dat dat binnen afzienbare tijd tot resultaten leidt. De Amerikaanse autofabrikant gebruikt al een reeks andere plantaardige materialen zoals kenaf, een ‘zusje’ van katoen, en afval van de agave plant nadat die is gebruikt voor de productie van tequila. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford test bamboo voor auto-interieur (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Ford test bamboo voor auto-interieur (filmpje)

Bamboo is niet alleen het favoriete voer voor panda’s maar Ford probeert ook uit te vinden of het geschikt is als composiet materiaal voor auto-interieurs.

Ford denkt binnenkort sommige onderdelen te kunnen maken van een combinatie van bamboo en plastic wat een superhard materiaal oplevert. "Bamboo is verbazingwekkend. Het is sterk, flexibel, volstrekt recyclebaar en op grote schaal te vinden in China en veel andere delen van Azië. Het groeit bovendien in twee tot vijf jaar, dat is veel sneller dan de tientallen jaren die bomen nodig hebben om tot volle wasdom te komen," zegt Janet Yin, een onderzoeker op Fords Research & Engineering Centre in Nanjing.

Ford is samen met haar vaste toeleveranciers al enkele jaren bezig met het bamboo-onderzoek en hoopt dat dat binnen afzienbare tijd tot resultaten leidt. De Amerikaanse autofabrikant gebruikt al een reeks andere plantaardige materialen zoals kenaf, een ‘zusje’ van katoen, en afval van de agave plant nadat die is gebruikt voor de productie van tequila. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding