Daarnaast wil Tesla het aantal zogenaamde destination charging connectors, oplaadpunten bij kantoren en dergelijke, opvoeren van 9.000 naar 15.000 eind dit jaar.

Tesla heeft er vijf jaar over gedaan om tot 5.000 superchargers te komen en wil nu in één jaar dezelfde sprong zien te maken. Met de uitbreiding wil de autobouwer in de eerste plaats een eind maken aan de vele klachten van Tesla-rijders dat ze vaak lang moeten wachten bij een laadstation. Daarnaast speelt Tesla alvast in op de komst van Model 3 die later dit jaar op de weg moet komen. Als de voorspellingen juist zijn dat er van Model 3 zeker een half miljoen verkocht gaan worden, dan zijn de 10.000 superchargers toch weer bij lange na niet voldoende en zal Tesla ook op dat gebied de investeringen verder op moeten voeren.

In Europa wil de EU de bouw van laadstations financieel gaan ondersteunen om de infrastructuur voor elektrisch rijden sneller uit te breiden. Dat heeft Maros Sefcovic meegedeeld tijdens de Hannover Messe. "17 procent van de klimaatgassen zijn afkomstig van het verkeer en jaarlijks sterven er ook 450.000 Europeanen voortijdig door de slechte lucht." Behalve een subsidieregeling komt Sefcovic nog voor de zomer ook nog met een pakket andere maatregelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding