Waymo heeft momenteel pilots met zelfrijdende auto’s lopen in Phoenix, Austin, Kirkland en Mountain View. De onderneming, een dochter van Google’s moederbedrijf Alphabet, wil vooral weten hoe ‘gewone mensen’ autonoom rijden ervaren bij hun normale activiteiten. "In plaats van dat we ze een paar ritjes aanbieden willen we zien hoe, waar en wanneer de deelnemers onze vloot in het dagelijks leven gebruiken," zegt John Krafcik, CEO van Waymo.

Wie van de voertuigen gebruik wil maken, moet zich wel inschrijven. Bovendien blijft er voorlopig ook nog een technicus van Waymo/FCA aan boord om in te grijpen als er wat fout gaat. "De samenwerking tussen FCA en Waymo levert beide bedrijven voordelen op. We blijven samenwerken om te weten te komen welke stappen nodig zijn om zelfrijdende auto’s op de markt te brengen," zegt CEO Sergio Marchionne van FCA. In de praktijk bouwt dat FCA de minivans waarna Waymo er de zelfrij-technologie in installeert. Wanneer de 500 nieuwe voertuigen daadwerkelijk in gebruik komen, is tot nu toe nog niet vermeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding