Samsung gaat ook zelfrijdende auto’s ontwikkelen

Samsung, de Zuid-Koreaanse fabrikant van smartphones, tv’s en entertainment-systemen voor auto’s, stapt nu ook zelf in autonoom rijden. Samsung heeft van de autoriteiten toestemming gekregen om in het thuisland zelfrijdende auto’s te testen op de openbare weg.

Samsung stapt ook in autonoom rijden

Samsung gaat daarmee niet alleen de concurrentie aan met vrijwel alle grote autofabrikanten maar ook met Apple, Uber en Google’s Waymo die zich allemaal op autonoom rijden hebben geworpen.

Samsung werkt niet met Lexus SUV’s of Volvo’s, zoals de concurrentie, maar rijdt met Koreaanse Hyundai’s. Hyundai/Kia kreeg zelf kreeg al eerder, net als zo’n twintig andere bedrijven, toestemming om in Zuid-Korea proefritten te maken met autonome auto’s.

Doel is betrouwbaarheid 

"We zijn bezig met het ontwikkelen van algorithmen, sensoren en computer modules die er voor zullen zorgen dat een zelfrijdende auto zelfs onder de meest erbarmelijke weersomstandigheden betrouwbaar is," zegt een woordvoerder van de elektronica-gigant.

In het kader van haar plannen kocht Samsung ruim een maand geleden al voor acht miljard dollar de Amerikaanse auto- en audio toeleverancier Harman International.

Samsung gaat ook zelfrijdende auto’s ontwikkelen - Automobielmanagement.nl

Samsung gaat ook zelfrijdende auto’s ontwikkelen

Samsung, de Zuid-Koreaanse fabrikant van smartphones, tv’s en entertainment-systemen voor auto’s, stapt nu ook zelf in autonoom rijden. Samsung heeft van de autoriteiten toestemming gekregen om in het thuisland zelfrijdende auto’s te testen op de openbare weg.

Samsung stapt ook in autonoom rijden

Samsung gaat daarmee niet alleen de concurrentie aan met vrijwel alle grote autofabrikanten maar ook met Apple, Uber en Google’s Waymo die zich allemaal op autonoom rijden hebben geworpen.

Samsung werkt niet met Lexus SUV’s of Volvo’s, zoals de concurrentie, maar rijdt met Koreaanse Hyundai’s. Hyundai/Kia kreeg zelf kreeg al eerder, net als zo’n twintig andere bedrijven, toestemming om in Zuid-Korea proefritten te maken met autonome auto’s.

Doel is betrouwbaarheid 

"We zijn bezig met het ontwikkelen van algorithmen, sensoren en computer modules die er voor zullen zorgen dat een zelfrijdende auto zelfs onder de meest erbarmelijke weersomstandigheden betrouwbaar is," zegt een woordvoerder van de elektronica-gigant.

In het kader van haar plannen kocht Samsung ruim een maand geleden al voor acht miljard dollar de Amerikaanse auto- en audio toeleverancier Harman International.