Japan krijgt netwerk waterstof-vulstations

Toyota, Nissan en Honda gaan met een aantal andere Japanse bedrijven uit de energiesector een grootschalig nationaal netwerk van vulstations voor auto’s op waterstof opzetten.

Japan krijgt netwerk waterstof-vulstations

Ze willen daarmee de ontwikkeling van waterstofcellen als autobrandstof, die zich nog in een vroeg stadium bevindt, verder versnellen. Doel is om tegen 2020 ongeveer 160 vulstations operationeel te hebben. Tegen die tijd zouden er in Japan zo’n 40.000 fuel-cell vehicles of FCV’s rond moeten rijden. Het project van de grote Japanse industrieën past in het streven van de regering om dit soort brandstof voor de transportsector te promoten. "Het idee achter de samenwerking is dat de bedrijven moeten samenwerken en elk hun eigen rol moeten vervullen om de strategische ontwikkeling van waterstof-stations te realiseren zodat de vraag naar FCV’s verder opgevoerd kan worden," stellen de ondernemingen in hun ‘memorandum of understanding’.

Japan krijgt netwerk waterstof-vulstations - Automobielmanagement.nl

Japan krijgt netwerk waterstof-vulstations

Toyota, Nissan en Honda gaan met een aantal andere Japanse bedrijven uit de energiesector een grootschalig nationaal netwerk van vulstations voor auto’s op waterstof opzetten.

Japan krijgt netwerk waterstof-vulstations

Ze willen daarmee de ontwikkeling van waterstofcellen als autobrandstof, die zich nog in een vroeg stadium bevindt, verder versnellen. Doel is om tegen 2020 ongeveer 160 vulstations operationeel te hebben. Tegen die tijd zouden er in Japan zo’n 40.000 fuel-cell vehicles of FCV’s rond moeten rijden. Het project van de grote Japanse industrieën past in het streven van de regering om dit soort brandstof voor de transportsector te promoten. "Het idee achter de samenwerking is dat de bedrijven moeten samenwerken en elk hun eigen rol moeten vervullen om de strategische ontwikkeling van waterstof-stations te realiseren zodat de vraag naar FCV’s verder opgevoerd kan worden," stellen de ondernemingen in hun ‘memorandum of understanding’.