Baby’s van nu nemen nooit meer rijles

Baby’s die nu geboren worden hoeven vermoedelijk nooit meer rijles te nemen en hun rijbewijs te halen. Tegen de tijd dat ze volwassen zijn, rijden alle auto’s autonoom rond, verwacht Amanda Blanc, directeur van de Britse tak van verzekeraar Axa.

Blanc waarschuwt dat die ontwikkeling ingrijpende gevolgen zal hebben voor de aanbieders van autoverzekeringen. "Het is van cruciaal belang dat we ons gaan voorbereiden op de vraag wat er moet gebeuren als er een ongeluk gebeurt met zo’n autonoom rijdende auto."

Verplichting

Op dit moment moeten automobilisten overal in de wereld een autoverzekering hebben maar kunnen we die verplichting wel handhaven als de automobilist straks niet meer zelf rijdt, vraagt Blanc zich af. Aan de andere kant kunnen mensen die nu bijvoorbeeld om medische of andere redenen geen verzekering kunnen krijgen – een vooral in Groot-Brittannië bekend probleem – straks waarschijnlijk wel gewoon autorijden, voegt zij er aan toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dan heeft ze er nog niet veel van begrepen. Auto’s rijden al snel 20 jaar rond, dus dan zouden nu alle nieuwe auto’s autonoom moeten rijden.
Dat over 18 jaar veel nieuwe auto’s autonome rijfuncties zullen hebben dat lijkt wel logisch. Maar alle auto’s volledig autonoom over 18 jaar? Echt niet.

Geplaatst door: Rolf op

en dan hebben we het nog niet gehad over mensen met old-timers. Die blijven ook vrolijk rondrijden. Natuurlijk is het goed dat een verzekeraar (en andere betrokken partijen) kijken naar toekomstige ontwikkelingen en zich daarop voorbereiden.

Geplaatst door: Bert op
Baby’s van nu nemen nooit meer rijles - Automobielmanagement.nl

Baby’s van nu nemen nooit meer rijles

Baby’s die nu geboren worden hoeven vermoedelijk nooit meer rijles te nemen en hun rijbewijs te halen. Tegen de tijd dat ze volwassen zijn, rijden alle auto’s autonoom rond, verwacht Amanda Blanc, directeur van de Britse tak van verzekeraar Axa.

Blanc waarschuwt dat die ontwikkeling ingrijpende gevolgen zal hebben voor de aanbieders van autoverzekeringen. "Het is van cruciaal belang dat we ons gaan voorbereiden op de vraag wat er moet gebeuren als er een ongeluk gebeurt met zo’n autonoom rijdende auto."

Verplichting

Op dit moment moeten automobilisten overal in de wereld een autoverzekering hebben maar kunnen we die verplichting wel handhaven als de automobilist straks niet meer zelf rijdt, vraagt Blanc zich af. Aan de andere kant kunnen mensen die nu bijvoorbeeld om medische of andere redenen geen verzekering kunnen krijgen – een vooral in Groot-Brittannië bekend probleem – straks waarschijnlijk wel gewoon autorijden, voegt zij er aan toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dan heeft ze er nog niet veel van begrepen. Auto’s rijden al snel 20 jaar rond, dus dan zouden nu alle nieuwe auto’s autonoom moeten rijden.
Dat over 18 jaar veel nieuwe auto’s autonome rijfuncties zullen hebben dat lijkt wel logisch. Maar alle auto’s volledig autonoom over 18 jaar? Echt niet.

Geplaatst door: Rolf op

en dan hebben we het nog niet gehad over mensen met old-timers. Die blijven ook vrolijk rondrijden. Natuurlijk is het goed dat een verzekeraar (en andere betrokken partijen) kijken naar toekomstige ontwikkelingen en zich daarop voorbereiden.

Geplaatst door: Bert op