Het centrum in de Britse hoofdstad biedt een ‘dedicated team’ van rond de 40 hoogopgeleide specialisten makkelijker toegang tot digitale bedrijven van wereldklasse, toonaangevende wetenschappelijke instituten en bestaande partners, denkt Ford.

Op die manier hoopt de autofabrikant vooral oplossingen te bieden voor de problemen in de grote Europese steden. "Dit team neerzetten in het hart van de mobiliteitsinnovatie in Londen is van doorslaggevend belang voor het leren en de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Dit biedt ons meer samenwerking en out-of-the-box denken, wat nodig is om de toekomstige uitdagingen voor de stedelijke transportproblemen het hoofd te bieden," zegt Steven Armstrong die onlangs is benoemd tot president Europa, Midden-Oosten en Afrika bij Ford.

Het Smart Mobility Innovation Office is gevestigd op het terrein waar in 2012 de Olympische Spelen zijn gehouden. Ford denkt de private wegen daar goed te kunnen gebruiken voor proefritten. Bovendien zit de locatie dicht bij een gebied waar Ford al proeven neemt met plug-in hybride Transit-bestelwagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding