Volvo en haar al bestaande partner Autoliv gaan gebruik maken van NVIDIA’s AI autocomputing platform als basis voor hun eigen software ontwikkeling. "Deze samenwerking plaatst onze drie bedrijven in de voorhoede van de snel veranderende markt om de volgende generatie autonoom-rijden mogelijkheden te ontwikkelen en zal ook de komst van Volvo’s eigen commercieel beschikbare zelfrijdende auto’s versnellen," verwoordt CEO Hakan Samuelsson van Volvo Cars. Zijn college Jensen Huang van NVIDIA legt uit dat ‘kunstmatige intelligentie de essentiële schakel vormt om de ongelofelijk veeleisende uitdagingen van autonoom rijden op te lossen.’ Autoliv benadrukt opnieuw dat het de gezamenlijk ontwikkelde software ook aan andere autofabrikanten kan verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding