Geely gaat ‘Innovation Center’ bouwen in Göteborg

Geely Auto Group (Geely Auto), eigenaar van Volvo Car en Lynk & Co, en onderdeel van Zhejiang Geely Holding Group (ZGH), en de stad Göteborg zijn van plan een nieuw Innovation Center op te richten.

Geely gaat 'Innovation Center' bouwen in Göteborg

De Zweedse premier Stefan Löfven en de burgemeester van Göteborg Ann-Sofie Hermansson hebben tijdens een bezoek van hun Zweedse delegatie aan het hoofdkantoor van ZGH in Hangzhou, samen met de voorzitter van de grote Chinese groep de intentieverklaring getekend.

Het geplande Geely Innovation Center wordt gevestigd in het Lindholmen Science Park in Göteborg en zal na voltooiing huisvesting bieden aan het China Euro Vehicle Technology Center (CEVT), Geely Powertrain R & D Center, Geely Design Europe, LYNK & CO’s International Marketing, Sales & Services, evenals aan een aantal belangrijke toeleveranciers van Geely en serviceappartementen.
Het nieuwe Geely Innovation Center, waar de activiteiten naar verwachting in 2020 beginnen, zal volledig worden beheerd door ZGH en Geely Auto binnen een nieuwe Zweedse holding. De intentieverklaring betekent dat ZGH zich inzet voor de regio Göteborg en de verdieping van de coöperatieve relatie tussen China en Zweden.

ZGH President en Geely Auto CEO, An Conghui leidde de delegatie rond in Geely’s hoofdkantoor en informeerde hen over de nieuwste innovatieprojecten van Geely Auto, waaronder de Compact Modular Architecture (CMA) die zowel door Volvo Cars als Geely Auto zal worden gebruikt. Geely Auto ontwikkelt een nieuwe serie producten op basis van de CMA-architectuur voor de LYNK & CO om te concurreren in het wereldwijde premium segment. Alle LYNK & CO voertuigen zijn ontworpen en ontwikkeld in Göteborg.

Premier Löfven en burgemeester. Hermansson kregen ook de gelegenheid om de LYNK & CO 01 te rijden en alle functies zoals connectiviteit en technologie te ervaren.

Löfven zei: "We zijn erg blij met Geely’s langlopende inzet, overtuiging en investering in Zweden. Geely heeft Volvo ontwikkeld en versterkt als een toonaangevend automerk en dit nieuwe innovatiecentrum, samen met eerdere substantiële investeringen, draagt bij tot zowel groei als werk in Zweden." 

Burgemeester Hermansson: "Dit is inderdaad een geweldige dag. Ik ben erg blij met de intentieverklaring voor de oprichting van een Geely Innovation Center in Göteborg. De nieuwe faciliteiten zullen niet alleen een belangrijke stap voorwaarts zijn voor Geely, maar ook voor de automobielcluster, voor de stad Göteborg, voor de automobielindustrie in Zweden en voor de Chinees-Zweedse relaties in het algemeen.

Li Shufu reageerde: "De Zweedse regering en de stad Göteborg hebben veel steun gegeven aan onze R&D-inspanningen en we stellen hun onwrikbare steun zeer op prijs. Wij zijn volledig toegewijd aan onze langetermijninvestering in Zweden en zullen bovendien de expertise- en talentenpool in Göteborg benutten. Door met het geplande Electric Mobility Lab in Lindholmen samen te werken, streven we ernaar om het Geely Innovation Center te ontwikkelen tot een van de meest geavanceerde innovatiehubs in Europa."

Het Geely Innovation Center zal 70.000 m² beslaan en werk bieden aan meer dan 3500 hooggekwalificeerd personeel. (HHemmes)

Geely 

Geely gaat ‘Innovation Center’ bouwen in Göteborg - Automobielmanagement.nl

Geely gaat ‘Innovation Center’ bouwen in Göteborg

Geely Auto Group (Geely Auto), eigenaar van Volvo Car en Lynk & Co, en onderdeel van Zhejiang Geely Holding Group (ZGH), en de stad Göteborg zijn van plan een nieuw Innovation Center op te richten.

Geely gaat 'Innovation Center' bouwen in Göteborg

De Zweedse premier Stefan Löfven en de burgemeester van Göteborg Ann-Sofie Hermansson hebben tijdens een bezoek van hun Zweedse delegatie aan het hoofdkantoor van ZGH in Hangzhou, samen met de voorzitter van de grote Chinese groep de intentieverklaring getekend.

Het geplande Geely Innovation Center wordt gevestigd in het Lindholmen Science Park in Göteborg en zal na voltooiing huisvesting bieden aan het China Euro Vehicle Technology Center (CEVT), Geely Powertrain R & D Center, Geely Design Europe, LYNK & CO’s International Marketing, Sales & Services, evenals aan een aantal belangrijke toeleveranciers van Geely en serviceappartementen.
Het nieuwe Geely Innovation Center, waar de activiteiten naar verwachting in 2020 beginnen, zal volledig worden beheerd door ZGH en Geely Auto binnen een nieuwe Zweedse holding. De intentieverklaring betekent dat ZGH zich inzet voor de regio Göteborg en de verdieping van de coöperatieve relatie tussen China en Zweden.

ZGH President en Geely Auto CEO, An Conghui leidde de delegatie rond in Geely’s hoofdkantoor en informeerde hen over de nieuwste innovatieprojecten van Geely Auto, waaronder de Compact Modular Architecture (CMA) die zowel door Volvo Cars als Geely Auto zal worden gebruikt. Geely Auto ontwikkelt een nieuwe serie producten op basis van de CMA-architectuur voor de LYNK & CO om te concurreren in het wereldwijde premium segment. Alle LYNK & CO voertuigen zijn ontworpen en ontwikkeld in Göteborg.

Premier Löfven en burgemeester. Hermansson kregen ook de gelegenheid om de LYNK & CO 01 te rijden en alle functies zoals connectiviteit en technologie te ervaren.

Löfven zei: "We zijn erg blij met Geely’s langlopende inzet, overtuiging en investering in Zweden. Geely heeft Volvo ontwikkeld en versterkt als een toonaangevend automerk en dit nieuwe innovatiecentrum, samen met eerdere substantiële investeringen, draagt bij tot zowel groei als werk in Zweden." 

Burgemeester Hermansson: "Dit is inderdaad een geweldige dag. Ik ben erg blij met de intentieverklaring voor de oprichting van een Geely Innovation Center in Göteborg. De nieuwe faciliteiten zullen niet alleen een belangrijke stap voorwaarts zijn voor Geely, maar ook voor de automobielcluster, voor de stad Göteborg, voor de automobielindustrie in Zweden en voor de Chinees-Zweedse relaties in het algemeen.

Li Shufu reageerde: "De Zweedse regering en de stad Göteborg hebben veel steun gegeven aan onze R&D-inspanningen en we stellen hun onwrikbare steun zeer op prijs. Wij zijn volledig toegewijd aan onze langetermijninvestering in Zweden en zullen bovendien de expertise- en talentenpool in Göteborg benutten. Door met het geplande Electric Mobility Lab in Lindholmen samen te werken, streven we ernaar om het Geely Innovation Center te ontwikkelen tot een van de meest geavanceerde innovatiehubs in Europa."

Het Geely Innovation Center zal 70.000 m² beslaan en werk bieden aan meer dan 3500 hooggekwalificeerd personeel. (HHemmes)

Geely