Het vreemde heen-en-weer hopen van die Australische dieren stuurt het Large Animal Detection System voor het zelfrijden volkomen in de war, heeft Volvo toegegeven. Rendieren, elanden, beren, geen probleem maar een kangoeroe blijkt toch te vaak uit beeld te springen.

Dat kan een probleem zijn want down-under hoppen meer kangoeroes rond dan dat er mensen wonen. Volvo heeft nu een groep technici naar Australië gestuurd om de unieke bewegingen van die dieren beter in kaart te brengen en aan de systemen over te dragen (zie onderstaand filmpje). Toch maakt de directeur van Volvo Australia Kevin McCann zich voorlopig nog geen zorgen: "Dat we dit nu ontdekt hebben past in de ontwikkeling en het testen van autonoom rijden technologie. Tegen de tijd dat we bij Volvo autonome auto’s op de weg kunnen hebben, dat is in 2020, is het probleem opgelost."
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding