Dat zegt consultant AlixPartners LLP in een nieuwe studie. "Er gaan miljarden en nog eens miljarden verloren in gokjes die op het verkeerde paard werden gezet," stelde John Hoffecker, vice-voorzitter van AlixPartners LLP deze week tijdens een speech voor de Automotive Press Association in autostad Detroit. De traditionele autofabrikanten hebben een enorme klus aan de concurrentie van tech giganten als Alphabet (moeder van Google en Waymo) en Apple die veel meer geld te besteden hebben om autonome auto’s te ontwikkelen, denkt Hoffecker. "Die verliezers zullen niet verdwijnen, met name de gevestigde autofabrikanten niet. Maar ze zullen racen om op gelijke voet te komen in autonoom-rijden technologie nadat ze al veel geld in die race gestopt hebben, terwijl ze vermoedelijk uiteindelijk die technologie zullen moeten kopen van de winnaars. Wie het eerst met autonoom kan komen, heeft een enorm voordeel."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding