Volgens de 58-jarige eigenaar, ene David Clark, gebeurde dat toen hij de Autopilot inschakelde. Tesla zegt dat het een melding heeft gekregen van het ongeval: "We hebben nog niet vast kunnen stellen of de Autopilot inderdaad aan stond en zien geen aanleiding om te veronderstellen dat de Autopilot, die het aantal ongevallen met 40 procent kan reduceren, anders werkte dan waarvoor het is ontworpen. Verder werken we volledig mee aan het onderzoek van de autoriteiten."

De Autopilot is al vaker genoemd als oorzaak van ongevallen waarbij in één geval een Tesla-bezitter om het leven kwam doordat zijn auto een dwars over de weg kruizende vrachtcombinatie niet opmerkte. Het nieuwe incident zorgde er voor dat het aandeel Tesla op Wall Street opnieuw een tik kreeg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding