In 2019 moeten alle nieuwe modellen van het superluxe merk voorzien zijn van elektrische aandrijving, heeft CEO Sergio Marchionne van FCA laten weten tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Drie jaar later hoopt Marchionne de helft van het hele aanbod van het concern, dus ook van Fiat, Jeep en de andere merken, met elektrische motoren beschikbaar te hebben. "Die nieuwe richting die we hier mee in slaan heeft ook te maken met het dieselschandaal en de gevolgen die dat blijkt te hebben in Europa, zoals de aankondigingen van rijverboden voor auto’s met een verbrandingsmotor in meerdere Europese landen," aldus Marchionne. Hij stelt daarbij ook onder de huidige omstandigheden niet meer te rekenen op een ingrijpende verdere ontwikkeling van dieselmotoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding