Nissan toetert als je de baby of de hond vergeet

Elke zomer lees je het weer: politie of omstanders breken een snikhete auto open omdat de eigenaar een baby of hond op de achterbank heeft vergeten. De nieuwe Nissan Pathfinder heeft nu een gadget voor dat soort vergeetachtige mensen: als je de auto op slot doet en er zit nog iets of iemand op de achterbank dan gaat hij – de auto dus – ‘automatisch’ toeteren.

De sensor signaleert dat de achterdeur is geopend voordat de auto wordt gestart en leidt daaruit af dat er dus wat op de achterbank is gezet. Als die achterdeur niet open wordt gedaan nadat de auto is geparkeerd, dan neemt de sensor aan dat datgene op de achterbank ten onrechte is achtergelaten en wordt de claxon in werking gesteld. Het systeem geeft ook een alarmlicht op het dashboard om de bestuurder al te waarschuwen voordat hij of zij uitstapt. Wie die waarschuwingen onzin vindt kan het systeem uitschakelen maar Nissan raadt mensen die van zichzelf weten dat ze makkelijk iets vergeten af om dat te doen. 

Bekijk onderstaand het filmpje. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan toetert als je de baby of de hond vergeet - Automobielmanagement.nl

Nissan toetert als je de baby of de hond vergeet

Elke zomer lees je het weer: politie of omstanders breken een snikhete auto open omdat de eigenaar een baby of hond op de achterbank heeft vergeten. De nieuwe Nissan Pathfinder heeft nu een gadget voor dat soort vergeetachtige mensen: als je de auto op slot doet en er zit nog iets of iemand op de achterbank dan gaat hij – de auto dus – ‘automatisch’ toeteren.

De sensor signaleert dat de achterdeur is geopend voordat de auto wordt gestart en leidt daaruit af dat er dus wat op de achterbank is gezet. Als die achterdeur niet open wordt gedaan nadat de auto is geparkeerd, dan neemt de sensor aan dat datgene op de achterbank ten onrechte is achtergelaten en wordt de claxon in werking gesteld. Het systeem geeft ook een alarmlicht op het dashboard om de bestuurder al te waarschuwen voordat hij of zij uitstapt. Wie die waarschuwingen onzin vindt kan het systeem uitschakelen maar Nissan raadt mensen die van zichzelf weten dat ze makkelijk iets vergeten af om dat te doen. 

Bekijk onderstaand het filmpje. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding