Tesla wil pompstations bouwen

Tesla heeft een oplossing gevonden voor het vervelende probleem dat de bezitters van hun auto aardig lang moeten wachten bij een oplaadstation: zet er een winkeltje en broodjeszaak neer. Dat Tesla daarmee in feite ‘ouderwetse’ pompstations creëert, lijkt de EV-fabrikant zich niet direct te realiseren.

Volgens het Amerikaanse vakblad Restaurant Business heeft de hoogste technische baas van Tesla, J.B. Straubel, onlangs een presentatie gegeven tijdens een grote foodtech conferentie waar hij de plannen voor gemakswinkeltjes naast de Supercharge stations uit de doeken deed. "Onze klanten moeten 20, 30 minuten bij zo’n laadplaats doorbrengen, die willen wat eten of drinken en naar de wc kunnen gaan." Straubel liet zelfs plaatjes zien van een van bovenaf getekend oplaadstation met iets wat duidelijk leek op een gemakswinkel of c (voor convenience) store, melden verschillende Amerikaanse media op wat cynische toon. "Tesla wil dus eigenlijk benzinestations bouwen, maar dan natuurlijk wel zonder de benzine." Overigens doet Tesla wel al enige tijd het omgekeerde: laadpalen neerzetten bij grote restaurantketens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Interessant. Dezelfde route zien we FastNed in Nederland nemen bij hun snelladers.

Voor de klassieke brandstofstations is dat natuurlijk extra vervelend, want ze verdienen steeds minder op de olieproducten.

Interesting times.

Geplaatst door: Robert-Jan Brouwer op
Tesla wil pompstations bouwen - Automobielmanagement.nl

Tesla wil pompstations bouwen

Tesla heeft een oplossing gevonden voor het vervelende probleem dat de bezitters van hun auto aardig lang moeten wachten bij een oplaadstation: zet er een winkeltje en broodjeszaak neer. Dat Tesla daarmee in feite ‘ouderwetse’ pompstations creëert, lijkt de EV-fabrikant zich niet direct te realiseren.

Volgens het Amerikaanse vakblad Restaurant Business heeft de hoogste technische baas van Tesla, J.B. Straubel, onlangs een presentatie gegeven tijdens een grote foodtech conferentie waar hij de plannen voor gemakswinkeltjes naast de Supercharge stations uit de doeken deed. "Onze klanten moeten 20, 30 minuten bij zo’n laadplaats doorbrengen, die willen wat eten of drinken en naar de wc kunnen gaan." Straubel liet zelfs plaatjes zien van een van bovenaf getekend oplaadstation met iets wat duidelijk leek op een gemakswinkel of c (voor convenience) store, melden verschillende Amerikaanse media op wat cynische toon. "Tesla wil dus eigenlijk benzinestations bouwen, maar dan natuurlijk wel zonder de benzine." Overigens doet Tesla wel al enige tijd het omgekeerde: laadpalen neerzetten bij grote restaurantketens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Interessant. Dezelfde route zien we FastNed in Nederland nemen bij hun snelladers.

Voor de klassieke brandstofstations is dat natuurlijk extra vervelend, want ze verdienen steeds minder op de olieproducten.

Interesting times.

Geplaatst door: Robert-Jan Brouwer op