Dat is de mening van Rod Lache, een invloedrijke auto-analyst en ‘GM-volger’ bij Deutsche Bank. "In sommige opzichten is GM de concurrentie zelfs jaren voor," denkt hij. Lache stelt ook dat GM zal kunnen profiteren van de grote vraag naar autonoom rijdende auto’s bij autodeelplatforms. Dat sluit aan bij het feit dat GM zelf zo’n platform bezit met Maven en onlangs ook een belang heeft genomen in Lyft.  

Millenials

Die markt is volgens de analyse ruim voldoende om de mogelijke lagere vraag naar eigen auto’s onder millennials te compenseren, denkt Lache. Hij heeft dan ook zijn voorspellingen voor de koers van GM op Wall Street fors bijgesteld, wat er de laatste dagen toe leidt dat het aandeel in de autobouwer met flinke sprongen omhoog gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding