Chinese internetgigant Baidu heeft fonds van 1,5 miljard voor autonoom rijden

De Chinese internetzoek-gigant Baidu heeft een fonds met in totaal omgerekend 1,52 miljard dollar ingesteld om de ontwikkeling van autonoom rijdende auto’s te versnellen en zo te concurreren met Amerikaanse autobedrijven.

Baidu, de Chinese tegenhanger van Google en concurrent van Google’s autonoom rijden zuster Waymo, wil het geld de komende drie jaar investeren in zo’n honderd verschillende projecten. Het Apollo Fund is vernoemd naar het vroegere Amerikaanse ruimtevaartprogramma en loopt gelijk op met Apollo 1.5, de tweede generatie open-source software voor autonoom rijden van Baidu. Het Chinese bedrijf heeft jaren binnenshuis aan de technieken gewerkt maar stelde die in april dit jaar open voor andere partijen in de hoop dat de ontwikkeling daarmee versneld kon worden.

Partners 

Inmiddels zijn zo’n 70 partners binnengehaald waaronder ook het vaderlandse TomTom. Baidu zoekt naar nieuwe bronnen van inkomsten nadat het vorig jaar door nieuwe overheidsregels een deel van de gelden van internetreclame is kwijt geraakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinese internetgigant Baidu heeft fonds van 1,5 miljard voor autonoom rijden - Automobielmanagement.nl

Chinese internetgigant Baidu heeft fonds van 1,5 miljard voor autonoom rijden

De Chinese internetzoek-gigant Baidu heeft een fonds met in totaal omgerekend 1,52 miljard dollar ingesteld om de ontwikkeling van autonoom rijdende auto’s te versnellen en zo te concurreren met Amerikaanse autobedrijven.

Baidu, de Chinese tegenhanger van Google en concurrent van Google’s autonoom rijden zuster Waymo, wil het geld de komende drie jaar investeren in zo’n honderd verschillende projecten. Het Apollo Fund is vernoemd naar het vroegere Amerikaanse ruimtevaartprogramma en loopt gelijk op met Apollo 1.5, de tweede generatie open-source software voor autonoom rijden van Baidu. Het Chinese bedrijf heeft jaren binnenshuis aan de technieken gewerkt maar stelde die in april dit jaar open voor andere partijen in de hoop dat de ontwikkeling daarmee versneld kon worden.

Partners 

Inmiddels zijn zo’n 70 partners binnengehaald waaronder ook het vaderlandse TomTom. Baidu zoekt naar nieuwe bronnen van inkomsten nadat het vorig jaar door nieuwe overheidsregels een deel van de gelden van internetreclame is kwijt geraakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding