Renault werkt bij de pilot Rouen Normandy Autonomous Lab, waarvoor in eerste instantie vier auto’s worden ingezet, samen met openbaar vervoer onderneming Transdev dat in ons land eigenaar is van Connexxion.

Volgens de Franse autofabrikant is dit de eerste keer dat er in Europa autonoom rijdende auto’s voor algemeen gebruik worden getest. Daarbij kan in de beginfase nog wel worden ingegrepen als er wat fout gaat maar Renault verzekert dat de auto’s in feite geen enkele menselijke interventie nodig hebben. Het proeftraject in Rouen is alles bij elkaar 10 kilometer lang en wordt voorzien van 17 stop/laadplaatsen. Wie een auto wenst te gebruiken, kan die in real time oproepen via de smartphone.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding