GM Surus: noodvoertuig op waterstof (filmpje)

General Motors heeft een autonoom rijdend voertuig op waterstof-cellen ontwikkeld dat kan worden ingezet bij natuurrampen, ingewikkelde logistieke activiteiten of militaire operaties.

Het vrachtplatform wordt aangeduid als Silent Utility Rover Universal Superstructure SURUS en wordt deze week gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van Amerikaanse legerautoriteiten.

SURUS is uitgerust met het door GM ontwikkelde Hydrotec waterstofcellen systeem dat een sleutelrol speelt in de zero-emissie strategie van de autofabrikant. Het systeem, dat momenteel zo’n 650 kilometer bereik per oplaadbeurt biedt, is volgens GM met name geschikt voor grootschaliger voertuigen en kan ook over langere afstanden opereren. Verder kan het voertuig autonoom opereren waarbij GM vooral denkt aan het achter elkaar rijden van een aantal Surussen. General Motors kijkt naar verdere toepassingen van de Surus zoals voor vrachtwagens voor utiliteitsbedrijven, voertuigen voor specifieke militaire doeleinden, mobiele energieopwekking in noodsituaties maar ook voor light en medium-trucks. 

Bekijk onderstaand het filmpje. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM Surus: noodvoertuig op waterstof (filmpje) - Automobielmanagement.nl

GM Surus: noodvoertuig op waterstof (filmpje)

General Motors heeft een autonoom rijdend voertuig op waterstof-cellen ontwikkeld dat kan worden ingezet bij natuurrampen, ingewikkelde logistieke activiteiten of militaire operaties.

Het vrachtplatform wordt aangeduid als Silent Utility Rover Universal Superstructure SURUS en wordt deze week gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van Amerikaanse legerautoriteiten.

SURUS is uitgerust met het door GM ontwikkelde Hydrotec waterstofcellen systeem dat een sleutelrol speelt in de zero-emissie strategie van de autofabrikant. Het systeem, dat momenteel zo’n 650 kilometer bereik per oplaadbeurt biedt, is volgens GM met name geschikt voor grootschaliger voertuigen en kan ook over langere afstanden opereren. Verder kan het voertuig autonoom opereren waarbij GM vooral denkt aan het achter elkaar rijden van een aantal Surussen. General Motors kijkt naar verdere toepassingen van de Surus zoals voor vrachtwagens voor utiliteitsbedrijven, voertuigen voor specifieke militaire doeleinden, mobiele energieopwekking in noodsituaties maar ook voor light en medium-trucks. 

Bekijk onderstaand het filmpje. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding