Nissan wil autonome auto in 2020 op de weg (filmpje)

Nissan heeft in het kader van de Tokyo Motor Show een auto autonoom rond laten rijden in de Japanse hoofdstad.

Daarbij ging het om een aangepaste versie van de Infiniti Q50. Nissan hoopt dat haar autonome voertuigen in 2020 klaar zijn om daadwerkelijk aan het verkeer deel te kunnen nemen.  

Voor iedereen

Dat autonoom rijden wel het nodige vereist, blijkt uit de apparatuur in de auto. De Infiniti was uitgerust met 12 sonars, 12 camera’s, negen millimeter-golf radars, zes laserscanners en een high-definition map. "Daarmee kon de auto ingewikkelde scenario’s in real time analyseren en ongestoord door het moeilijke stadsverkeer rijden. De hardware upgrades en software verbeteringen zorgen er ook voor dat de auto obstakels kan omzeilen. Dat alles biedt een menselijke rij-ervaring waardoor de inzittenden rustig achterover kunnen leunen," stelt Nissan. "Deze demonstratie toont weer eens aan dat we succesvol bezig zijn op weg naar autonoom rijden voor iedereen," voegde Takao Asami, directeur onderzoek en advanced engineering bij Nissan, er aan toe.
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan wil autonome auto in 2020 op de weg (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Nissan wil autonome auto in 2020 op de weg (filmpje)

Nissan heeft in het kader van de Tokyo Motor Show een auto autonoom rond laten rijden in de Japanse hoofdstad.

Daarbij ging het om een aangepaste versie van de Infiniti Q50. Nissan hoopt dat haar autonome voertuigen in 2020 klaar zijn om daadwerkelijk aan het verkeer deel te kunnen nemen.  

Voor iedereen

Dat autonoom rijden wel het nodige vereist, blijkt uit de apparatuur in de auto. De Infiniti was uitgerust met 12 sonars, 12 camera’s, negen millimeter-golf radars, zes laserscanners en een high-definition map. "Daarmee kon de auto ingewikkelde scenario’s in real time analyseren en ongestoord door het moeilijke stadsverkeer rijden. De hardware upgrades en software verbeteringen zorgen er ook voor dat de auto obstakels kan omzeilen. Dat alles biedt een menselijke rij-ervaring waardoor de inzittenden rustig achterover kunnen leunen," stelt Nissan. "Deze demonstratie toont weer eens aan dat we succesvol bezig zijn op weg naar autonoom rijden voor iedereen," voegde Takao Asami, directeur onderzoek en advanced engineering bij Nissan, er aan toe.
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding