Tesla klanten betalen 8.000 dollar ‘voor niets’

Een groot aantal Amerikaanse bezitters van een Tesla klagen steen en been dat ze 8.000 dollar extra hebben betaald voor een update van het Autopilot-systeem die er tot nu toe nooit is gekomen.

Tesla bracht de zogenaamde ‘Full Self Driving’ optie vorig jaar met het gebruikelijke tromgeroffel op de markt maar dan moest er wel een meerprijs van 8.000 dollar voor worden neergeteld. Destijds al werd gesteld dat de update ‘totaal overgewaardeerd’ was maar nu blijkt dat er helemaal niets geupdate is.

Dat komt vermoedelijk door de grote personeelsproblemen bij de afdeling die de Autopilot ontwikkelt. In januari stapte de toenmalige manager ervan op terwijl zijn opvolger het al na zes maanden voor gezien hield.

Gebakken lucht

CEO Elon Musk verklaarde begin dit jaar nog hoopvol dat de update ‘er misschien in drie maanden maar zeker in zes maanden zou komen’ maar ook dat is, zoals wel vaker bij hem, weer gebakken lucht gebleken. "Tesla heeft ons een product verkocht dat niet bestaat," klagen de Tesla-rijders daarom tegenover de Amerikaanse media. Die pakken het verhaal op aan de vooravond van de publicatie van de kwartaalcijfers waarbij er reikhalzend naar wordt uitgekeken of Tesla opnieuw de als altijd hoog gestelde doelen weer eens niet gehaald blijkt te hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla klanten betalen 8.000 dollar ‘voor niets’ - Automobielmanagement.nl

Tesla klanten betalen 8.000 dollar ‘voor niets’

Een groot aantal Amerikaanse bezitters van een Tesla klagen steen en been dat ze 8.000 dollar extra hebben betaald voor een update van het Autopilot-systeem die er tot nu toe nooit is gekomen.

Tesla bracht de zogenaamde ‘Full Self Driving’ optie vorig jaar met het gebruikelijke tromgeroffel op de markt maar dan moest er wel een meerprijs van 8.000 dollar voor worden neergeteld. Destijds al werd gesteld dat de update ‘totaal overgewaardeerd’ was maar nu blijkt dat er helemaal niets geupdate is.

Dat komt vermoedelijk door de grote personeelsproblemen bij de afdeling die de Autopilot ontwikkelt. In januari stapte de toenmalige manager ervan op terwijl zijn opvolger het al na zes maanden voor gezien hield.

Gebakken lucht

CEO Elon Musk verklaarde begin dit jaar nog hoopvol dat de update ‘er misschien in drie maanden maar zeker in zes maanden zou komen’ maar ook dat is, zoals wel vaker bij hem, weer gebakken lucht gebleken. "Tesla heeft ons een product verkocht dat niet bestaat," klagen de Tesla-rijders daarom tegenover de Amerikaanse media. Die pakken het verhaal op aan de vooravond van de publicatie van de kwartaalcijfers waarbij er reikhalzend naar wordt uitgekeken of Tesla opnieuw de als altijd hoog gestelde doelen weer eens niet gehaald blijkt te hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding