Lamborghini Terzo Millennio repareert zichzelf (filmpje)

Lamborghini heeft een supercar ontwikkeld die zelf scheurtjes en andere schades in de carrosserie detecteert en vervolgens ook repareert.

De Terzo Millennio, ofwel Derde Millenium in het Italiaans, gebruikt sensors om voortdurend te controleren of er ergens schade is ontstaan en vult eventuele scheuren of gaten met nanotubes. De volledig elektrische Lamborghini wordt aangedreven door supercapacitors in plaats van conventionele batterijen en beschikt over een eigen energie opslag.
De auto, als je daar nog van kunt spreken, is ontworpen in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology in Boston.

Regels herschrijven 

Stefano Domenicali, manager en CEO van Lamborghini: "Door samen te werken met het MIT hebben we een buitengewone kans gecreëerd om te doen waar Lamborghini altijd goed in is geweest: de regels voor supercars opnieuw schrijven. We zijn geïnspireerd bij wat vandaag nog onmogelijk lijkt om de werkelijkheid van morgen te scheppen."

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lamborghini Terzo Millennio repareert zichzelf (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Lamborghini Terzo Millennio repareert zichzelf (filmpje)

Lamborghini heeft een supercar ontwikkeld die zelf scheurtjes en andere schades in de carrosserie detecteert en vervolgens ook repareert.

De Terzo Millennio, ofwel Derde Millenium in het Italiaans, gebruikt sensors om voortdurend te controleren of er ergens schade is ontstaan en vult eventuele scheuren of gaten met nanotubes. De volledig elektrische Lamborghini wordt aangedreven door supercapacitors in plaats van conventionele batterijen en beschikt over een eigen energie opslag.
De auto, als je daar nog van kunt spreken, is ontworpen in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology in Boston.

Regels herschrijven 

Stefano Domenicali, manager en CEO van Lamborghini: "Door samen te werken met het MIT hebben we een buitengewone kans gecreëerd om te doen waar Lamborghini altijd goed in is geweest: de regels voor supercars opnieuw schrijven. We zijn geïnspireerd bij wat vandaag nog onmogelijk lijkt om de werkelijkheid van morgen te scheppen."

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding