Geely verwerft Amerikaanse bouwer van vliegende auto’s Terrafugia

Zhejiang Geely Holding Group, eigenaar van Volvo Car, heeft begin deze week aangekondigd dat met Terrafugia Inc. is overeengekomen om de activiteiten en activa van het Amerikaanse bedrijf over te nemen. Terrafugia richt zich op engineering, innovatie en productie van vliegende auto’s en op toekomstige technologieën.

In afwachting van deze transactie is in de afgelopen vier maanden het team al verdrievoudigd met instemming van Geely, waarbij dit bedrijf zich volledig heeft vastgelegd om na de voltooiing van de acquisitie verder te investeren in het bedrijf en extra banen te creëren.

Geely-oprichter en voorzitter Li Shufu zei in een verklaring dat het team van Terrafugia de overtuiging en de visie voor een vliegende auto heeft dat deze zal worden gerealiseerd. Daarnaast noemde hij het ‘de ultieme mobiliteitsoplossing’. "Dit is een enorm opwindende sector en wij geloven dat Terrafugia ideaal is gepositioneerd om de mobiliteit zoals we die nu kennen te veranderen en wij kondigen daarmee de ontwikkeling van een nieuwe industrie aan. Onze investering in het bedrijf weerspiegelt ons gedeeld geloof in hun visie. We zullen ons uiterste best doen Terrafugia te ondersteunen om de vliegende auto te realiseren, gebruikmakend van de synergieën die worden geboden door onze internationale operaties en onze staat van dienst op het gebied van innovaties."

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst blijft Terrafugia gevestigd in zijn hoofdkantoor in Boston, Massachusets en zal zich blijven toeleggen op zijn huidige missie om vliegende auto’s te ontwikkelen. Terrafugia zal uiteraard profiteren van de expertise die Geely in de automotive heeft. De deal is goedgekeurd door alle relevante regelgevende instanties, waaronder de Commissie buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten (CIFIUS).

Terrafugia is opgericht in 2005 door vijf award-winning afgestudeerde ingenieurs van het Massachusets Institute of Technology. Het bedrijf heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het realiseren van zijn visie op een nieuwe vorm van mobiliteit en heeft een aantal werkende prototypes gebouwd.
Terrafugia streeft ernaar om met de VTOL (Vertical Take Off and Landing) de eerste vliegende auto ter wereld in 2019 op de markt te brengen. (Henny Hemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Geely verwerft Amerikaanse bouwer van vliegende auto’s Terrafugia - Automobielmanagement.nl

Geely verwerft Amerikaanse bouwer van vliegende auto’s Terrafugia

Zhejiang Geely Holding Group, eigenaar van Volvo Car, heeft begin deze week aangekondigd dat met Terrafugia Inc. is overeengekomen om de activiteiten en activa van het Amerikaanse bedrijf over te nemen. Terrafugia richt zich op engineering, innovatie en productie van vliegende auto’s en op toekomstige technologieën.

In afwachting van deze transactie is in de afgelopen vier maanden het team al verdrievoudigd met instemming van Geely, waarbij dit bedrijf zich volledig heeft vastgelegd om na de voltooiing van de acquisitie verder te investeren in het bedrijf en extra banen te creëren.

Geely-oprichter en voorzitter Li Shufu zei in een verklaring dat het team van Terrafugia de overtuiging en de visie voor een vliegende auto heeft dat deze zal worden gerealiseerd. Daarnaast noemde hij het ‘de ultieme mobiliteitsoplossing’. "Dit is een enorm opwindende sector en wij geloven dat Terrafugia ideaal is gepositioneerd om de mobiliteit zoals we die nu kennen te veranderen en wij kondigen daarmee de ontwikkeling van een nieuwe industrie aan. Onze investering in het bedrijf weerspiegelt ons gedeeld geloof in hun visie. We zullen ons uiterste best doen Terrafugia te ondersteunen om de vliegende auto te realiseren, gebruikmakend van de synergieën die worden geboden door onze internationale operaties en onze staat van dienst op het gebied van innovaties."

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst blijft Terrafugia gevestigd in zijn hoofdkantoor in Boston, Massachusets en zal zich blijven toeleggen op zijn huidige missie om vliegende auto’s te ontwikkelen. Terrafugia zal uiteraard profiteren van de expertise die Geely in de automotive heeft. De deal is goedgekeurd door alle relevante regelgevende instanties, waaronder de Commissie buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten (CIFIUS).

Terrafugia is opgericht in 2005 door vijf award-winning afgestudeerde ingenieurs van het Massachusets Institute of Technology. Het bedrijf heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het realiseren van zijn visie op een nieuwe vorm van mobiliteit en heeft een aantal werkende prototypes gebouwd.
Terrafugia streeft ernaar om met de VTOL (Vertical Take Off and Landing) de eerste vliegende auto ter wereld in 2019 op de markt te brengen. (Henny Hemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding