Mercedes heeft dat besloten na een geslaagde pilot met een combinatie van Vito’s en drones in Zwitserland. De vliegtuigjes hebben daarbij zonder enige problemen meer dan 100 bestellingen van het Zwitserse online platform Siroop ‘afgedropt’ bij speciaal uitgeruste Vito-bestelwagens die verder ‘the last mile’ naar de klant zelf voor hun rekening namen.  

Veiligheid niet in gevaar

"Aan al onze verwachtingen is voldaan, zowel op het gebied van de technische haalbaarheid als de uitvoering," zegt Corinna Elosge die het bestelwagen-drone project bij Daimler leidt. "We zijn ook erg tevreden dat de veiligheid geen moment in gevaar is gekomen." De drones van Mercedes-Benz leverden de goederen in dit geval niet direct af bij de klant – zoals online winkelier Amazon bijvoorbeeld wel doet – maar toch konden met de vliegtuigjes files en het drukke stadsverkeer grotendeels worden vermeden waardoor de goederen ook steeds binnen de afgesproken tijd afgeleverd konden worden, licht Elosge nog toe.
 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding