General Motors krijgt patent op voetgangers-airbag

General Motors heeft patent verkregen op een airbag die aan de buitenzijde van auto’s kan worden aangebracht om voetgangers te beschermen bij een aanrijding.

De airbag vangt niet zo zeer de eerste schok op maar de tweede ‘botsing’ als de voetganger door de aanrijding op de motorkap wordt gegooid. "Die eerste aanraking is niet de meest voorkomende oorzaak dat voetgangers overlijden, het is de tweede klap als ze over de motorkap vliegen en met hun hoofd tegen de zware chassisstructuur klappen waar het raam van de auto in vast zit," legt Maeva Ribas, ontwerper bij The Carlab uit.

In de Verenigde Staten kwamen in 2016 meer dan 6.000 voetgangers om het leven bij een aanrijding met een motorvoertuig, dat is 15 procent van alle verkeersslachtoffers. Om patent op de airbag te verkrijgen, diende General Motors een dossier van duizenden pagina’s met een zeventigtal tekeningen in.

Reacties

Is dit vergelijkbaar met de airbag die standaard op de Volvo V40 aanwezig is?

Geplaatst door: M.M. van Houselt op
General Motors krijgt patent op voetgangers-airbag - Automobielmanagement.nl

General Motors krijgt patent op voetgangers-airbag

General Motors heeft patent verkregen op een airbag die aan de buitenzijde van auto’s kan worden aangebracht om voetgangers te beschermen bij een aanrijding.

De airbag vangt niet zo zeer de eerste schok op maar de tweede ‘botsing’ als de voetganger door de aanrijding op de motorkap wordt gegooid. "Die eerste aanraking is niet de meest voorkomende oorzaak dat voetgangers overlijden, het is de tweede klap als ze over de motorkap vliegen en met hun hoofd tegen de zware chassisstructuur klappen waar het raam van de auto in vast zit," legt Maeva Ribas, ontwerper bij The Carlab uit.

In de Verenigde Staten kwamen in 2016 meer dan 6.000 voetgangers om het leven bij een aanrijding met een motorvoertuig, dat is 15 procent van alle verkeersslachtoffers. Om patent op de airbag te verkrijgen, diende General Motors een dossier van duizenden pagina’s met een zeventigtal tekeningen in.

Reacties

Is dit vergelijkbaar met de airbag die standaard op de Volvo V40 aanwezig is?

Geplaatst door: M.M. van Houselt op