Ford werkt aan autonome politiewagen

‘STOP POLITIE’ hoeft als het aan Ford ligt straks niet meer van een bemande politie-auto te komen maar uit een politiewagen die niet alleen autonoom rijdt maar ook op eigen initiatief controles uitvoert, stoptekens uitzendt en desnoods bekeuringen uitdeelt.

Ford heeft vorige week ook patent op zo’n autonoom politievoertuig aangevraagd. De auto moet volzitten met kunstmatige intelligentie of AI waarmee overtredingen zoals te hard rijden, door rood licht rijden of verkeerd inhalen automatisch worden geconstateerd en er ook actie op wordt ondernomen, bijvoorbeeld door rechtstreeks en draadloos een bericht te sturen naar de berijder van andere auto’s die dan bijvoorbeeld op zijn schermpje ziet dat hij betrapt is op te hard rijden en daarvoor al dan niet een bekeuring krijgt. "Het voertuig kan op afstand één of meer acties uitvoeren met betrekking tot de eerste auto," aldus Ford, waarbij die eerste auto staat voor de overtreder. Wanneer Ford autonome politie-auto’s daadwerkelijk op de weg wil hebben wordt in de patentaanvraag niet vermeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford werkt aan autonome politiewagen - Automobielmanagement.nl

Ford werkt aan autonome politiewagen

‘STOP POLITIE’ hoeft als het aan Ford ligt straks niet meer van een bemande politie-auto te komen maar uit een politiewagen die niet alleen autonoom rijdt maar ook op eigen initiatief controles uitvoert, stoptekens uitzendt en desnoods bekeuringen uitdeelt.

Ford heeft vorige week ook patent op zo’n autonoom politievoertuig aangevraagd. De auto moet volzitten met kunstmatige intelligentie of AI waarmee overtredingen zoals te hard rijden, door rood licht rijden of verkeerd inhalen automatisch worden geconstateerd en er ook actie op wordt ondernomen, bijvoorbeeld door rechtstreeks en draadloos een bericht te sturen naar de berijder van andere auto’s die dan bijvoorbeeld op zijn schermpje ziet dat hij betrapt is op te hard rijden en daarvoor al dan niet een bekeuring krijgt. "Het voertuig kan op afstand één of meer acties uitvoeren met betrekking tot de eerste auto," aldus Ford, waarbij die eerste auto staat voor de overtreder. Wanneer Ford autonome politie-auto’s daadwerkelijk op de weg wil hebben wordt in de patentaanvraag niet vermeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding