Tesla schiet een Roadster de ruimte in (filmpje)

Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX schiet naar verwachting dinsdag vanaf het Kennedy Space Centre in Florida een raket de lucht in met aan boord een Tesla Roadster.

In die auto zit dan ook nog een dummy in een ruimtepak om het allemaal wat ‘echter’ te maken. De Falcon Heavy raket is met 27 motoren de sterkste raket van de huidige generaties die is gelanceerd, waarmee Musk zijn reputatie als stuntbedenker weer eens duidelijk onderstreept. Het is de bedoeling dat de Roadster in een satelliet uiteindelijk rond Mars rondcirkelt. Dat is dan een proef voor Musks uiteindelijke plannen om zijn raketten met passagiers de ruimte in te schieten.

Spectaculair 

De Tesla-baas waarschuwt echter wel dat het allemaal ook ontzettend fout kan gaan: "Dit wordt of een spectaculaire lancering van een fantastisch krachtige raket of het grootste vuurwerk dat je ooit hebt gezien." Bekijk onderstaand de animatie.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ik kan begrijpen dat de kop van het artikel zegt dat Tesla een raket lanceert alhoewel het SpaceX is. Echter om dan in het artikel te zeggen dat de Falcon Heavy de sterkste raket is die ooit werd gelanceerd is verkeerd. Het is de huidige sterkste raket maar als je over ooit spreekt komt de Falcon Heavy tekort ten opzichte van de Saturn V die de apollo capsules naar de maan schoot.

Geplaatst door: Jan op
Tesla schiet een Roadster de ruimte in (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Tesla schiet een Roadster de ruimte in (filmpje)

Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX schiet naar verwachting dinsdag vanaf het Kennedy Space Centre in Florida een raket de lucht in met aan boord een Tesla Roadster.

In die auto zit dan ook nog een dummy in een ruimtepak om het allemaal wat ‘echter’ te maken. De Falcon Heavy raket is met 27 motoren de sterkste raket van de huidige generaties die is gelanceerd, waarmee Musk zijn reputatie als stuntbedenker weer eens duidelijk onderstreept. Het is de bedoeling dat de Roadster in een satelliet uiteindelijk rond Mars rondcirkelt. Dat is dan een proef voor Musks uiteindelijke plannen om zijn raketten met passagiers de ruimte in te schieten.

Spectaculair 

De Tesla-baas waarschuwt echter wel dat het allemaal ook ontzettend fout kan gaan: "Dit wordt of een spectaculaire lancering van een fantastisch krachtige raket of het grootste vuurwerk dat je ooit hebt gezien." Bekijk onderstaand de animatie.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ik kan begrijpen dat de kop van het artikel zegt dat Tesla een raket lanceert alhoewel het SpaceX is. Echter om dan in het artikel te zeggen dat de Falcon Heavy de sterkste raket is die ooit werd gelanceerd is verkeerd. Het is de huidige sterkste raket maar als je over ooit spreekt komt de Falcon Heavy tekort ten opzichte van de Saturn V die de apollo capsules naar de maan schoot.

Geplaatst door: Jan op