Californië laat écht autonome auto’s toe

De Amerikaanse staat Californië laat per 2 april autonoom rijdende testauto’s zonder berijder op de bestuurdersstoel toe op de openbare weg.

In Californië worden al op ruime schaal proefritten met zelfrijdende auto’s gemaakt, onder andere door General Motors en Waymo, maar daarbij moet er nog wel altijd iemand aan het stuur zitten om in te grijpen als er wat fout gaat. Het Departement of Motor Vehicles van de staat heeft die eis echter nu geschrapt. Wel moeten de bedrijven die de testritten uitvoeren zorgen voor een ‘dedicated’ communicatiekanaal met de auto’s waardoor iemand alsnog de besturing op afstand over kan nemen. Ook moet de auto extra worden beveiligd tegen cyberaanvallen om te voorkomen dat anderen er mee van door kunnen gaan. Bedrijven die in de Amerikaanse staat testritten met écht autonome auto’s willen uitvoeren dienen nog altijd wel over een vergunning van het Department of Motor Vehicles te beschikken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Californië laat écht autonome auto’s toe - Automobielmanagement.nl

Californië laat écht autonome auto’s toe

De Amerikaanse staat Californië laat per 2 april autonoom rijdende testauto’s zonder berijder op de bestuurdersstoel toe op de openbare weg.

In Californië worden al op ruime schaal proefritten met zelfrijdende auto’s gemaakt, onder andere door General Motors en Waymo, maar daarbij moet er nog wel altijd iemand aan het stuur zitten om in te grijpen als er wat fout gaat. Het Departement of Motor Vehicles van de staat heeft die eis echter nu geschrapt. Wel moeten de bedrijven die de testritten uitvoeren zorgen voor een ‘dedicated’ communicatiekanaal met de auto’s waardoor iemand alsnog de besturing op afstand over kan nemen. Ook moet de auto extra worden beveiligd tegen cyberaanvallen om te voorkomen dat anderen er mee van door kunnen gaan. Bedrijven die in de Amerikaanse staat testritten met écht autonome auto’s willen uitvoeren dienen nog altijd wel over een vergunning van het Department of Motor Vehicles te beschikken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding