Op korte termijn gaat GM de productie van de Chevrolet Bolt in een fabriek in Detroit opvoeren. Tegelijk werkt de autofabrikant echter ook aan het verminderen van het brandstofverbruik van de andere modellen, met name pick-ups die het nog altijd uitstekend doen bij de Amerikaanse automobilist. Dat moet vooral gebeuren door het toepassen van lichtere materialen waardoor het gewicht van de auto’s lager wordt.

CEO Mary Barra vindt het dan wel nodig dat de Amerikaanse regering de belastingvoordelen voor elektrische auto’s voorlopig in stand houdt. "Innovatie alleen zal de zero-emissie toekomst niet dichterbij brengen. Om elektrische auto’s sneller geaccepteerd te krijgen, zullen klanten ze moeten omarmen in een markt waar de benzineprijzen relatief laag zijn en ook met schonere elektriciteit. In de VS maken de belastingvoordelen elektrische auto’s aantrekkelijker en beter betaalbaar. Die voordelen moeten echter uitgebreid worden zodat onze klanten er van kunnen blijven profiteren."

"Het goede nieuws is dat we de ambitie, het talent en de technologie hebben om een wereld te creëren zonder ongevallen, zonder emissies en zonder files," aldus Barra tijdens een technologieconferentie. Barra roemde daarbij vooral het succes van de elektrische auto’s van GM: "De zaken gaan snel. In december 2012 was de Chevrolet Volt GM’s flagship elektrische auto. In twee jaar hadden de eigenaren er al gezamenlijk 160 miljoen kilometer mee afgelegd. In december vorig jaar was dat, de Bolt EV meegerekend, opgelopen tot 4,2 miljard kilometer. Dat momentum is bemoedigend en vanwege de toenemende vraag in de wereld naar de Chevrolet Bolt EV gaan we de productie later dit jaar verhogen. Onze meer dan 100 jaar ervaring met het bouwen van auto’s biedt ons de flexibiliteit om de productie af te stemmen op de vraag uit de markt."