Magna samen met Lyft in systemen voor zelfrijdende auto’s

Magna, één van de grootste toeleveranciers aan de auto-industrie, gaat samen met het Amerikaanse autodeelbedrijf Lyft hard- en software en andere apparatuur voor automatisch rijdende auto’s ontwikkelen. Magna zal ook voor 200 miljoen dollar aandelen in Lyft kopen.

Door de samenwerking hopen beide bedrijven op een grote schaal systemen voor zelfrijdende voertuigen te kunnen ontwikkelen en bouwen. De auto’s worden in eerste instantie ingezet in het netwerk van Lyft maar Magna kan de technologie vervolgens ook voor een reeks andere doeleinden toepassen. Lyft hoopt daarbij ook te kunnen profiteren van de grote ervaring die Magna heeft in de auto-industrie. De partners melden verder expliciet dat ze gebruik kunnen maken van data die worden gegenereerd door meer dan acht miljard kilometer die met Lyft-voertuigen worden afgelegd.

"Er is een nieuw mobiliteitslandschap aan het opkomen en partnerschappen zoals deze plaatsen ons in de voorhoede van die verandering," zegt chief technology officer Swamy Kotagiri van Magna. Zijn bedrijf telt meer dan 335 fabrieken in 28 landen waar meer dan 168.000 mensen werken. Magna maakt onder meer carrosserieën, aandrijf- en visie-apparatuur en autostoelen maar assembleert ook in opdracht van een reeks autofabrikanten volledige auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Magna samen met Lyft in systemen voor zelfrijdende auto’s - Automobielmanagement.nl

Magna samen met Lyft in systemen voor zelfrijdende auto’s

Magna, één van de grootste toeleveranciers aan de auto-industrie, gaat samen met het Amerikaanse autodeelbedrijf Lyft hard- en software en andere apparatuur voor automatisch rijdende auto’s ontwikkelen. Magna zal ook voor 200 miljoen dollar aandelen in Lyft kopen.

Door de samenwerking hopen beide bedrijven op een grote schaal systemen voor zelfrijdende voertuigen te kunnen ontwikkelen en bouwen. De auto’s worden in eerste instantie ingezet in het netwerk van Lyft maar Magna kan de technologie vervolgens ook voor een reeks andere doeleinden toepassen. Lyft hoopt daarbij ook te kunnen profiteren van de grote ervaring die Magna heeft in de auto-industrie. De partners melden verder expliciet dat ze gebruik kunnen maken van data die worden gegenereerd door meer dan acht miljard kilometer die met Lyft-voertuigen worden afgelegd.

"Er is een nieuw mobiliteitslandschap aan het opkomen en partnerschappen zoals deze plaatsen ons in de voorhoede van die verandering," zegt chief technology officer Swamy Kotagiri van Magna. Zijn bedrijf telt meer dan 335 fabrieken in 28 landen waar meer dan 168.000 mensen werken. Magna maakt onder meer carrosserieën, aandrijf- en visie-apparatuur en autostoelen maar assembleert ook in opdracht van een reeks autofabrikanten volledige auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding