Nieuwe Duitse auto steeds krachtiger

In Duitsland verkochte nieuwe personenauto’s zijn steeds krachtiger. Gemiddeld hadden alle vorig jaar verkochte nieuwe auto’s een vermogen van 154 pk, weer een stuk meer dan in 2016.

Volgens de bekende autodeskundige prof. Ferdinand Dudenhöffer van de universiteit van Duisburg-Essen heeft dat alles te maken met de grote populariteit van SUV’s. "Gemiddeld hadden die vorig jaar verkochte SUV’s een motorvermogen van 170 pk. Hoe sterker het marktaandeel van die SUV’s toeneemt, hoe sneller het gemiddelde vermogen ook zal toenemen. Voorlopig zien we ook nog geen einde komen aan die trend."

Het vermogen van personenauto’s is de laatste decennia ook aanzienlijk groter geworden. De tot 1964 gebouwde krachtigste Porsche 356, de Carrera 2, beschikte over niet meer dan 130 pk, dat is dus een stuk minder dan een gemiddelde SUV van vandaag de dag. Een beetje 911 komt momenteel op 580 pk terwijl een Range Rover Sport bij 525 pk begint.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe Duitse auto steeds krachtiger - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Duitse auto steeds krachtiger

In Duitsland verkochte nieuwe personenauto’s zijn steeds krachtiger. Gemiddeld hadden alle vorig jaar verkochte nieuwe auto’s een vermogen van 154 pk, weer een stuk meer dan in 2016.

Volgens de bekende autodeskundige prof. Ferdinand Dudenhöffer van de universiteit van Duisburg-Essen heeft dat alles te maken met de grote populariteit van SUV’s. "Gemiddeld hadden die vorig jaar verkochte SUV’s een motorvermogen van 170 pk. Hoe sterker het marktaandeel van die SUV’s toeneemt, hoe sneller het gemiddelde vermogen ook zal toenemen. Voorlopig zien we ook nog geen einde komen aan die trend."

Het vermogen van personenauto’s is de laatste decennia ook aanzienlijk groter geworden. De tot 1964 gebouwde krachtigste Porsche 356, de Carrera 2, beschikte over niet meer dan 130 pk, dat is dus een stuk minder dan een gemiddelde SUV van vandaag de dag. Een beetje 911 komt momenteel op 580 pk terwijl een Range Rover Sport bij 525 pk begint.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding