Arizona wil geen zelfrijdende auto’s van Uber meer

De staat Arizona wil voorlopig geen autonoom rijdende auto’s van Uber meer op de weg.

Uber heeft na een eerder dodelijk ongeval met één van haar zelfrijdende auto’s in Tempe de projecten zelf al stop gezet maar mag die van de gouverneur van Arizona voorlopig ook niet meer hervatten. Dat geldt ook voor de hoofdstad Phoenix waar Uber al tijden één van de grootste pilots met autonome auto’s laat lopen.

Schorsen

Gouverneur Doug Ducey is vooral geschrokken van de beelden vanuit de autonome auto op het moment van de aanrijding waarbij een 49-jarige voetgangster om het leven kwam. Daaruit bleek dat de vrouw die aan het stuur zat niet op de weg lette maar elders in de auto keek. Die video’s roepen vragen op over de bekwaamheid van Uber om de testen in Arizona door te zetten, schrijft Ducey aan CEO Dara Khosrowshahi van Uber. "In het belang van de inwoners van mijn staat, heb ik het transportministerie opdracht gegeven om Ubers testen met autonome voertuigen op de openbare wegen van Arizona te schorsen." Het besluit komt net een paar weken nadat Ducey zelf toestemming gaf om in zijn staat ook proeven te nemen met autonoom rijdende auto’s zonder iemand aan het stuur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Arizona wil geen zelfrijdende auto’s van Uber meer - Automobielmanagement.nl

Arizona wil geen zelfrijdende auto’s van Uber meer

De staat Arizona wil voorlopig geen autonoom rijdende auto’s van Uber meer op de weg.

Uber heeft na een eerder dodelijk ongeval met één van haar zelfrijdende auto’s in Tempe de projecten zelf al stop gezet maar mag die van de gouverneur van Arizona voorlopig ook niet meer hervatten. Dat geldt ook voor de hoofdstad Phoenix waar Uber al tijden één van de grootste pilots met autonome auto’s laat lopen.

Schorsen

Gouverneur Doug Ducey is vooral geschrokken van de beelden vanuit de autonome auto op het moment van de aanrijding waarbij een 49-jarige voetgangster om het leven kwam. Daaruit bleek dat de vrouw die aan het stuur zat niet op de weg lette maar elders in de auto keek. Die video’s roepen vragen op over de bekwaamheid van Uber om de testen in Arizona door te zetten, schrijft Ducey aan CEO Dara Khosrowshahi van Uber. "In het belang van de inwoners van mijn staat, heb ik het transportministerie opdracht gegeven om Ubers testen met autonome voertuigen op de openbare wegen van Arizona te schorsen." Het besluit komt net een paar weken nadat Ducey zelf toestemming gaf om in zijn staat ook proeven te nemen met autonoom rijdende auto’s zonder iemand aan het stuur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding